• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Vanlılar yeni imar planından şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Depremden sonra Vanlıların merakla bekledikleri yeni imar planı 17 ay sonra askıya çıkarıldı. Ancak yeni imar planından şikayetçi eden Vanlılar, mağdur edildiklerini iddia etti.
Yeni imar planına göre tapulu yerlerin yol, yeşil alan veya site alanı olarak gözüktüğünü belirten Vanlılar, yeni imar planının olumlu yönleri kadar olumsuz yönlerinin de olduğuna çekti ve bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.


\"10 dönümlük arsamdan 2 dönüm kalıyor\"
İmar planına tepkisini dile getiren Âdem Yıldırım, \"İmar planı Van için iyi bir proje, ama bugün bizi ciddi anlamda mağdur ettiği görüldü. 10 dönümlük bir arsamızdan yeni plana göre 2 dönümlük bir arsa kaldı. Arsanın iki cephesinden 20 metrelik yol, büyük bir kısmını da parka ayırmışlar. Konuyla ilgilenen yok. Dilekçe yazıyorsun, cevap veren yok. Halkın mağduriyetinin giderilmesi lazım\" dedi.


\"Arsamın yarısı yola gidiyor\"
Yıllarca çalışarak kazandığı arsasının büyük bölümünün elinden alındığını iddia eden İzzettin Alpdaktaş, \"Arsam 500 metrekaredir. Bir ev yapmışım. Bunun 270 metrekaresi yola gidiyor. 230 metrekare kalıyor. Ben bunu ne yapacağım? Yetkililer bize yardım etsinler\" şeklinde konuştu.


\"Bizi bu konuda aydınlatsınlar\"
Sitelerinin parsel edilmeden ve imar planı yapılmadan kendilerine verildiğini iddia eden Ömer İlge, \"Şu anda burası site alanı olarak gözüküyor. Site alanı hakkında bize hiçbir bilgi verilmiyor. Biz bu site alanı hakkında nasıl bir bilgi edineceğiz. Memura soruyoruz, başka bir memura yönlendiriyor o da başka birine. Yetkililerin buna kesinlikle el atması lazım. Halkı aydınlatmaları lazım\" ifadelerini kullandı.


\"Evimiz gidiyor\"
Plandan herkesin mağdur olduğunu iddia eden Şerafettin Saçık, \"Şu an iki dönüm arsamız var. Yeni imar planına göre, yol evin çaprazından geçiyor. Evimiz gidiyor. İmar planı güzel ama bu kadar mağduriyetin olmaması lazım. Yollar öyle bir şekilde çizilmiş ki, evler kullanılamaz hale geliyor\" dedi.


\"Yetkililer bunun çaresine baksın\"
Bir işyerinin olduğunu belirten Ali Kartal, \"Ama bina komple benim değildir. 4 metre eninde 8 metre uzunluğundadır. Planda komşundan 4 metre çekilmem isteniyor. 4 metre çeksem işyerim bitiyor. Mağdurum. Gerekli yerlere dilekçe verdik, neticeyi bekliyoruz. Yetkililer bunun çaresine baksın\" şeklinde konuştu.


\"Bütün mahallelerde bu sıkıntı var\"
Planda bütün evlerin yola dâhil edildiğini iddia eden Bülent Tamam, \"Bizim mahallenin hepsi bu sıkıntıyı yaşıyor\" ifadelerini kullandı.


\"Yeter ki Van yaşanılır bir hale gelsin, razıyım\"
İmar planının Van`a yapımış en güzel imar planlarından biri olduğunu iddia eden Zülküf Öztürkçü, \"Mutlaka bazı insanların sıkıntıları olacaktır. Ama memleketin daha yaşanılır hale gelmesi için böyle bir imar planına ihtiyacımız vardı. Olumlu yönleri de olumsuz yönleri de var, ama olumlu yönleri daha çoktur. İmar planında arsamın bir kısmı yola ayrılıyor, ama ben buna razıyım. Yeter ki Van güzel bir şehir olsun\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan, Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir