• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
İşgal medyası: Gazze Şeridi'ne karadan girme kararı yok amaç gündem değiştirme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist ordusunun, Gazze Şeridi'ne hava saldırısından sonra karadan da saldırı başlattığını duyurmasının ardından işgalci askerlerin Gazze'ye girmeye başladığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

İddialara yönelik hem Filistin kaynakları hem de işgal medyasından açıklamalar yapıldı.

Filistinli aktivist Muin Naim, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Medyada 'kara harekatı başladı' iddiası bir yanılgıdır. İsrail işgal ordusunun açıklaması kara ve gece kuvvetlerinin Gazze'ye saldırmaya başladığı yönündedir. Anlamı şu: Havadan uçaklar ve karadan toplarla saldırılıyor. Yoksa hiçbir kara harekat ilerlemesi yoktur." dedi

İşgalcilerin Kanal 13 kanalı da iddiaların aksine işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne kara yolu ile girme kararının bulunmadığını açıkladı.

İşgal ordusunun amacı kendi kamuoyunu oyalama

İşgalcilerin bir askeri muhabiri de "Ordu sözcüsü, kara operasyonu olasılığı hakkında konuşarak medyayı meşgul etmemizi istedi. Ancak bazı gazeteciler israil halkını yanıltmaya yanaşmadı ve toplantıdan ayrıldı." dedi.

Bu durum işgalcilerin büyük bir çaresizlik içinde olduğu ve kendi kamuoyunu manipüle etme peşinde olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.

Kara, hava ve denizden yoğun bombardıman yapılıyor

Filistin medyası da şu an itibariyle karadan işgal askerlerin ilerleme gibi bir durumlarının olmadığına ancak karadan, havadan ve denizden bombardımanın yapıldığına dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir