• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dağıstan`da çatışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DAĞISTAN - Rus işgali altındaki Dağıstan Cumhuriyetinde Rus işgalciler ile direnişçiler arasında Çarşamba günü başlayan çatışmalar devam ediyor. Bölgeden alınan son bilgilere göre, Mahaçkale`ye bağlı Semender kasabasında devam eden çatışmalarda 5 direnişçi katledildi. Rus özel birliklerden verilen bilgilere göre ise, bir FSB elemanı öldürüldü 8 kişi ağır yaralandı.

 

Semender kasabasında mustakil bir evde bulunan direnişçileri çembere alan Rus özel birlikleri ve yerel güvenlik güçlerinin, üç gün içerisinde 10`larca kayıp verdiği bildirildi. Bölgeden sivilleri çıkardıklarını bildiren yerel yetkililer, direnişçilerin bulunduğu eve ağır silahlarla saldırdıklarını ancak yine karşılık gördüklerini açıkladılar.

 

Dağistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, evde ve bölgede bulunan direnişçilerin sayısı tam olarak hala bilinmezken, dün gece sabaha kadar çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

 

Bölgede çatışmalar devam ettiği için gazetecilerin olayla ilgili görüntü almasına izin verilmiyor. Rus Askeri Birliklerinin, çektikleri görüntüler Rus devlet televizyonunda yayınlandı.

 

Direnişçilerin, \"Gimri\" İslami cemaatin üyeleri olduğunu biliniyor. Direnişçilerin komutanı ise İbrahim Hadjiev olduğu bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir