• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2247.184
  • ...
İşgal rejimi Gazze'ye yoğun saldırı başlattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yoğun bombardımandan dolayı Gazze'den dumanlar yükseliyor. Kentte elektrikler kesildi. Birçok alanda yangın çıktı. Hava saldırısı sonrası işgal rejiminin karadan saldırıya geçtiği duyuruldu. Ancak daha sonra saldırıların havadan, denizden ve karadan devam ettiği ancak Gazze'ye işgalcilerin girmediği ifade edildi.

KAFA KARIŞTIRAN 'KARADAN SALDIRI' AÇIKLAMASI!

İşgal rejimi çete  sözcüsü Jonathan Conricust AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi.  Ancak bazı kaynaklara göre ise kara saldırısı henüz başlamadı.  Daha sonra AA'nın ulaştığı işgal çetesinin sözde sözcüsü, "“Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, "askerlerin girip girmediğini teyit edemeyiz" dedi. Yerel kaynaklar, Gazze'nin şu anda 4 savaş gemisiyle denizden, 30 savaş uçağıyla da karadan vurulduğunu aktarıyor. 

İŞGALCİLERİN MEDYASI DA YALANLADI

İşgal medyası, Siyonist işgal ordusunun Gazze'ye karadan girmeye yönelik bir kararının olmadığını duyurdu. Bazı Filistinli kaynaklar da karadan sadece top atışının yapıldığını söyledi.

 KASSAM TUGAYLARINDAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI!

Siyonist işgal rejiminin, Gazze'de karadan saldırı başlatmasının ardından Kudüs Seriyyeleri, tüm mücahitler için seferberlik ilan etti. İşgalci terör rejiminin sivillere yönelik havadan ve karadan katliamı sürüyor. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında, yıkmayı hedeflediğini belirtti. Ebu Ubeyde, "Bu da onun direnişe karşı zor durumda olduğunu gösteriyor. Saldırıları direnişin güçlerini etkilemiyor Allah'ın izniyle." ifadesini kullandı.

KASSAM FÜZELERLE VURMAYA DEVAM EDİYOR

Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları; Aşkelon, Aşdod, Beersheba ve Sderot'a 50 füzeyle saldırı düzenlediklerini açıkladı.  Kassam Tugayları ayrıca düşmanın saldırılarına karşılık ilk defa kullanacakları CH-89 füzeleri ile karşı atağa geçtiklerini vurguladı. Nasır Salah El-Din Tugayları da işgal altındaki Netivot yerleşiminin iki Katyuşa füzesiyle vurulduğu duyurdu. Kudüs Tugayları da siyonist saldırganlığa cevaben işgal altındaki bölgelere büyük ve kapsamlı füze atışı başlattıklarını kaydetti.

"SALDIRILAR YENİ KATLİAMLARIN HABERCİSİ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail’in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

ŞEHİD HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 6 Filistinlinin daha şehit olduğu belirtildi. Saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 28'i çocuk, 15' kadın olmak üzere şehit sayısının 109'a, yaralı sayısının da 621'e yükseldiği kaydedildi.

BOMBARDIMAN ANLARI!

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir