• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Vanlı minibüsçülerden zam tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İskele Minibüs Durağı yönetiminden yapılan açıklamada, minibüs ücretlerine yapılan 25 kuruşluk zammın minibüsçülerin cebleri yerine mazot, parça değişimleri ve vergilere gittiği belirtildi.

 

\"Bu Zam Bizlere Yapılmadı\"
Basında yer alan bazı iddialara cevap verilen açıklamada, \"Aslında yapmış olduğumuz zam bizlere değil mazotçulara, parçacılara ve yüksek vergilere yapılmıştır. Bir aracın günlük giderleri nereden bakılırsa 200 liranın üzerindedir. Geçtiğimiz yıl sigorta ücretleri 524 TL iken bu yıl 2 bin 886, fenni muayene, beyanname, kasko, bandrol, belediye aidatı, lastik, yağ, balata, vs. hemen hemen hepsinin fiyatları yükselmiştir. Tüm bunlara rağmen bize yapılan zam 25 kuruştur.\" dedi.

 

\"Zam Yerine İndirim Yapsınlar!\"
Açıklamada ayrıca \" Yol ücretlerine zam yerine bu saydığımız unsurlara indirim yapılırsa daha memnun kalırız. Vicdan sahibi herkesin bu şartları göz önünde bulundurmasını istiyoruz.\" İfadelerine yer verildi.
Van`da yaklaşık 2 yıl önce bir lira olan şehiriçi ulaşım ücretleri önce 1,25 liraya; son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü 1,50 liraya çıkarılmıştı.
Türkiye genelinde şehir içi toplu taşıma araçlarından belediye otobüslerinde en yüksek ücret 1.75 lirayla Antalya`da, halk otobüslerinde 2 lirayla Ankara`da, minibüslerde ise 2 lirayla İstanbul ve Ankara`da uygulanıyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir