• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
20 ilde liseler bir araya getirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) kamu-özel ortaklığı ile hayata geçirmeyi planladığı `Eğitim Kampüsleri`nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Kampüslerin eğitim işlevinin yanı sıra önemli başka işlevleri de olacak.

 

Kampüs içindeki açık alanlar ve belli bazı yapılar eğitimin yanı sıra çocuklar için okul saatleri dışında oyun yeri, vatandaşlar için spor ve rekreasyon mekanı, afet durumlarında toplanma alanı olarak da işlev görecek.

 

Kentin yeni gelişen yerlerinde oluşturulacak
Eğitim kampüslerinin programa alındığı illerde, dar alana sıkışmış, kapasite sorunu yaşanan ve farklı eğitim programları uygulayan (lise, Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, meslek lisesi) binaları bir araya getirilecek. Kentin yeni gelişen bölgelerinde oluşturulan yaklaşık 100 bin metrekare alanlar üzerinde tasarlanacak yeni kampüslere güçlü kamu ulaşım imkânları sağlanacak.

 

Yeni `entegre` (bütünleşik-kapsayıcı) kampüslerde, birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak bir altyapıyı ve donatı havuzunu yemekhane, yüzme havuzu, konferans, çok amaçlı salon, kütüphane, yurt binalarını paylaşacak. (Yasin kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir