• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti: Bayramlar Müslümanların vahdetidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesajda, günahların bağışlandığı, af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olan mübarek Leyle-i Kadir’i barındıran Ramazan ayının bayramla birlikte son bulduğu ifade edildi.

Mesajda, Ramazan Bayramı'nın mahiyetine de dikkat çekildi.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, "Ramazan Bayram’ı; bir ay boyunca Rablerinin rızasına ermek için gündüzleri oruç tutan, geceleri teravih namazları ile huzura duran, kalplerini Kur’an ziyafetiyle coşturan, fitre ve sadakalarıyla diğerkâmlık bilincini aşılayan, pirüpak gönül insanlarının haklı sevincidir. Ramazan Bayram’ı; merhamet ile büyütülen kardeşlik bağlarının, bir ay değil her zaman fakiri gözetme anlayışının, Kur’an mektebinden gönle daldırılan ulvi mesajların, secdelerle tadına varılan nafile namazların bir ömre yayılmasının gayretidir." denildi.

Bayramın sevinç günleri olduğunun altı çizilen mesajda, "Bayramlar; Ümmet’in kurtuluşu, Müslümanların vahdetidir. Ramazan Bayram’ı; küskünlere içten bir sulh, mazlumlara sıcak bir yurt, yetimlerin yüreğine dokunan samimi bir el, fakire doygun bir aş, sılaya uzanan bir rahmet, sevdiklerimizle samimi bir kucaklaşma mutluluğudur. Bayramlar; Ümmet’in kurtuluşu, Müslümanların vahdetidir. Bayramlar; şanlı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın azadelik duasıdır. Ve bayramlar; şehitlerin emaneti, Yusufilerin hasreti, muhacirin nazlı yüreğidir." ifadelerine yer verildi.

Mescid-i Aksa'nın müdafaası için şehid olanların da anıldığı mesajın sonunda, "İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, bu bayramın ümmetin özgürlüğüne, Müslümanların vahdetine ve insanlığın malum salgından kurtuluşuna vesile olmasını rabbimizden niyaz ederiz." ifadeleri kullanıldı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir