• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Arakan`da Medrese katliamı: 32 şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Burma/Myanmar`da Rakhine`li Budist çetelerin Rohingya Müslümanlarına yönelik Devlet destekli gerçekleştirdiği son saldırılarda bir medrese hedef seçildi.

 

Yaşanan katliamda 28`i talebe 4`ü müderis olmak üzere 32 müslüman hunharca katledildi.Edinilen bilgilere göre, Perşembe günü sabah namazının ardından Mingalar Zayyu köyünde bulunan ve İslam Kültür Külliyatı`nın öğretildiği Hemayetül İslami medresesini hedef alan Rakhine`li Budist çeteler, yetim ve öksüz oldukları öğrenilen 28 Müslüman talebeyi ve 4 Müderris`i kalas, kırbaç ve sopalarla döverek katletti.

 

Mingalar Zayyu köyündeki en geniş yapı olan medresenin Faşist Burma/Myanmar rejimince desteklenen Budist çeteler tarafından saldırıya uğraması ve katliam sonrası ateşe verilerek yakılması, Arakan`da Müslümanlara yönelik yürütülen katliam politikasını gözler önüne seriyor.

 

Rakhineli Budist çetelerin Arakan`lı Rohingya Müslümanlarına yönelik Mingalar Zayyu köyünde sabaha kadar süren katliam saldırılarında, 2 Camii, 1 medrese ve 7 ev rejim güçlerinin gözleri önünde yakıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir