• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Yeryüzü Doktorları Filistin halkı için harekete geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dernek, sistematik bir şekilde devam eden saldırılardan etkilenen Filistinlilere, bölgede hazır bulunan sağlık ekipleri ile destek veriyor.

Siyonist işgalcilerin saldırılarını kınayan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, "Filistin halkına her zaman olduğu gibi bu zor günlerinde de Türk halkı olarak sahip çıkıyor, uğradıkları saldırıların ve yerlerinden edilme baskılarının bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Yeryüzü Doktorları'nın Filistin'de özellikle Gazze’de uzun yıllardır çalışmaları mevcut. Ramazan ayında gerçekleşen bu saldırılarda da Gazze Sağlık Bakanlığından bizlere gelen ihtiyaçlar listesi doğrultusunda yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak bu kapsamda ihtiyaçların temini için çalışmalar başlattık. Gerek Kudüs’teki gerek Gazze’deki durumu yakından takip ederek ilaç ve medikal malzeme alanında destek sağladık. Saldırıların şiddetlendiği Gazze’de zaten hazır bulunan sağlık ekibimiz de Gazze halkı için çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Yeryüzü Doktorları Gazze Proje Sorumlusu Mohammed Hejji ise bölgedeki durumu şu şekilde aktardı:

"Gazze’deki bayram gecesi her zamankinden çok farklı bir gece oldu. Camilerden salavat okunurken havadan çocuk, kadın ve yaşlı ayırt etmeksizin, uyarısız şekilde roket saldırıları devam ediyor. Buradaki roket seslerini ve çocukların paniğini hayal etmeniz çok güç. Hastanelerde ise onlarca hayal kırıklığı ve binlerce gözyaşı var. Yeryüzü Doktorları ekibi olarak olaylardan etkilenen Gazzeliler için sağlık desteği çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz." (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir