• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
MERSİN - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mersin Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, 30 bin lira hibe destekli \"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi\" verecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, \"Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırıp, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` vereceğiz. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planını hazırlayacak bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefliyoruz\" dedi.


Girişimcilik eğitimi alarak, kendi işini kurmak isteyen ve hazırladıkları iş planını KOSGEB`e kabul ettiren herkese 30 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini belirten Dinçer, \" `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` işini kurmak isteyen herkese açık olarak düzenlenecektir. Yeterli başvuru olması halinde genç girişimci, kadın girişimci, üniversite öğrencileri gibi belirli bir hedef gruba da eğitim verilebilir\" ifadelerini kullandı.


Başvuru şartlarına da değinen Dinçer, \"Söz konusu eğitime katılmak isteyenler, aldıkları en son diploma ve kimlik fotokopisi ile birlikte 27 Mart 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği KOSGEB Temsilciliğine başvurmaları gerekir. Kursiyerlerle 28 Mart 2013 tarihinde birlik binasında girişimcilik testi ve mülakatı yapılacak\" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)