• DOLAR 32.338
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2247.08
  • ...
Uzaktan eğitim devam edecek! Kısıtlama uzatılacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Mayıs Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında örgün eğitim yapılmayacağını duyurdu. MEB'in bu kararı sonrası akıllara "sokağa çıkma kısıtlaması uzatılacak mı?" sorusunu getirdi.

ÖRGÜN EĞİTİME NE ZAMAN GEÇİLECEĞİ BELLİ DEĞİL!

Milli Eğitim Bakanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacaktır. Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UZATILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararı sonrası akıllara sokağa çıkma kısıtlaması uzatılacak mı sorusunu getirdi. 17 Mayıs Pazartesi bitmesi beklenen sokağa çıkma yasağının 19 Mayıs'ı da içine alacak şekilde uzatılacağı iddia edilmişti. Turizm sezonuna vaka sayılarını azaltarak girmek isteyen hükümetin böyle bir karar alabileceği kulislerde konuşuluyor. Şimdi gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısını çevrildi.  

OKTAY: KABİNEDE DEĞERLENDİRİLİR

Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a kulislerde konuşulan 'Sokağa çıkma kısıtlaması uzatılacak mı? sorusunu yöneltilmişti. Okyay o soruya şu şekilde cevap vermişti: "Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok. Sağlık Bakanlığımız günlük verileri sürekli paylaşıyor. Salgın dönemini tam kapanmaya girmeden yönetmeye çalıştık. Ekonomik ve sosyal boyutu olduğu için tüm çarkları yürütmeye çalıştık. Ramazandan önce pik yaşadık. Bir ilk yarı kapanma ile bazı tedbirler almıştık. Azaltmayı gerçekleştirebilirsek yaz sezonuna girersek çok daha avantajlı şekilde girelim diye tedbirlere başvurmuştuk. Tam kapanmanın gerekli olduğunu gösterdi veriler.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir