• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
BM Güvenlik Konseyi'ndeki Kudüs açıklamasına ABD engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Güvenlik Konseyi, siyonist rejimin Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin zorla tahliyesiyle başlayan ve Gazze'ye hava saldırılarıyla tırmanan gerginliği görüşmek için ikinci kez kapalı oturumda toplandı.

Konsey, işgal rejiminin ve Filistin'in "tam ölçekli bir savaşa doğru sürüklendiği" uyarısı yapan BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland'dan Kudüs'te artan gerginlik ve son gelişmeler hakkında brifing aldı.

BM Güvenlik Konseyi, Kudüs'teki olaylar ve Gazze'deki hava saldırılarından derin endişe duyan ve çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulunan ortak bir açıklama yapmak istedi ancak konseyin açıklaması ikinci kez ABD tarafından engellendi.

Uluslararası barış ve güvenliği sağlamakla sorumlu BM'nin en güçlü organı Güvenlik Konseyi, son yıllarda veto gücüne sahip ülkeler Rusya'nın Suriye'de, Çin'in Myanmar'da, ABD'nin ise İsrail-Filistin sorunun çözümündeki yanlı tutumları nedeniyle hiçbir somut adım atamıyor ve meşruiyetini kaybetmekle eleştiriliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir