• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Adana'da bayram namazında Kudüs vurgusu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bayram namazı kılmak için caminin yolunu tutan Müslümanlar, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs yönelik saldırıda şehit olan ve yaralanan kardeşlerinin hüznünü yaşadı.

Hutbe irad edip bayram namazını kıldıran Adana Sabancı Merkez Camii Baş İmam Hatibi Ömer Altındağ, salgının gölgesinde geçecek olan bayramın, coşkulu bayramların müjdecisi olmasını diledi.

"Bayram da ziyaretlerimizi iletişim araçlarıyla yapalım"

Bayramda salgının göz önünde bulundurularak hareket edilmesi tavsiyesinde bulunan Altındağ, "Bayram, yıkılan gönülleri tamir etme, ülfet, ünsiyet ve muhabbet köprüleri kurma günleridir. Öyleyse, hastalığın yayılmasına sebep olmamak ve kul hakkına girmemek için bu bayram da ziyaretlerimizi erteleyelim. Ancak iletişim imkânlarımızı kullanarak ana babamızla, dost, akraba ve komşularımızla bayramlaşıp hallerini ve hatırlarını soralım. Bir arada olamasak da manen yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Bayram günlerini küskünlükleri ve dargınlıkları sonlandırmak için fırsat bilelim." dedi.

 

Çevresi mukaddes kılınan Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara dikkat çeken Altındağ, "Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz. Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksa’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir." ifadelerini kullandı.

"Kudüs bütün Müslümanların ortak meselesidir"

Hutbede, insanlığın en köklü mirasına şahitlik eden Kudüs'ün İslam yurdu olduğuna vurgu yapan Altındağ, “İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa, Müslümanlara aittir. Kudüs meselesi, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir. Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksa ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

Okunan hutbenin ardından cami cemaati önceki yıllarda gelenekselleşmiş bayramlaşma musafahasını yapmadan salgın kuralları çerçevesinde camiden ayrıldı. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir