• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Müslümanlar Bayram Namazında Kudüs'ün özgürlüğü için dua etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için evlerine en yakın camiye giden Müslümanlar, bayram namazını Covid-19’a karşı alınan önlemler kapsamında maskelerle kıldı.

Sabah namazıyla birlikte cami hoparlörlerinden okunan Rahman süresi ve teşrik tekbirleri ise bayramın manevi atmosferini hissettirdi.

Cizreliler, bayram namazını Hz. Nuh camisinde kıldı, verilen vaazı dinledi.

“Kudüs’ün özgür olduğu bayramlara”

Verilen vaazın ardından bayram namazı kılındı, hutbe okundu. “Kudüs’ün özgür olduğu bayramlara” başlıklı hutbeyi okuyan Hz. Nuh Camii İmamı Abdurrahim Adanır, Kudüs’te yaşanan siyonist vahşete dikkat çekti.

Adanır, “Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksâ’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz. Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksâ’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir. Hâlbuki Rabbimizin buyruğu son derece açıktır: Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada zillet, ahirette ise büyük azap vardır.” dedi.

"Kudüs meselesi sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir"

İnsanlığın en köklü mirasına şahitlik eden Kudüs’ün bir İslam yurdu olduğunu hatırlatan Adanır,” İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ Müslümanlara aittir. Kudüs meselesi sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir. Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun.” dedi.

Ramazan Bayramı duygularını paylaşan Mehmet Ali Akbulat,” Tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Hayırlara vesile olması dileğiyle. Rabbim İslam âleminin tutuğu oruçları, kıldığı namazları kabul etsin. Rabbimden tek dileğim salgın süreci ve hastalığın bitmesi ve eski bayramlara kavuşmamızdir. İşgalci siyonizmin kahrolmasını diliyorum. Özgür Kudüs, israilsiz bir dünya.” İfadelerini kullandı.

Bu bayramda lanetli siyonistlerin helak olmasını dilediğini aktaran Ömer Aşut,” Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Bu bayramda mübarek Kudüs’ ün özgürlüğünü görürüz. Kendilerine israil ismi veren lanetli siyonistlerin helakını görürüz inşALLAH. İslam ümmeti tek çatı altında zaferine ulaşır. Zalimlerin karşısında Müminlerin birlik olmasını diliyorum. Muhakkak zafer İslam’ın olacaktır.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir