• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Bayram Namazında eller Kudüs'ün kurtuluşu için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Namaza gelen kişiler kontrollü bir şekilde içeri alınırken oturma yerleri bir metre arayla sosyal mesafe kurallarına uyarak ayarlandı. Vatandaşlar ibadetlerini alınan önlemlerle birlikte yerine getirdi.

Maske ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak kılınan Ramazan Bayramı namazında vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı.

Kent genelinde bayrama ulaşmanın buruk sevinci yaşanırken bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, Kudüs'ün özgürlüğü için dua ederek yapılan vaazı dinledi.

Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan imam, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.

Hutbede, bayramda dargınlıkların giderilmesi, hasta ve akraba ziyaretlerinin önemine vurgu yapan imam, vatandaşlardan Ramazan Bayramı boyunca Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirlerine uymalarını ve tedbirleri elden bırakmamalarını istedi.

Siirt merkez Abdulhakim Sancak Camii İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu'nun, kıldırdığı bayram namazının ardından verdiği bayram hutbesinde, şunları söyledi:

Bu bayram gününde yapacağımız en güzel davranışların başında herhangi bir mümin kardeşimiz ile bir sebepten dolayı küsmüş isek onlarla barışmak, bir olduğumuzu ortaya koymak zorundayız. Zira Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hadis-i Şeriflerinde 'Bir mümin diğer mümin kardeşinden 3 günden fazla dargın kalamaz' şeklinde buyuruyor. Komşularımıza, akrabalarımıza gitme fırsatı olmayacak. Ama bugün teknoloji oldukça ilerlemiş ve herbirimizin evinde en az 5 tane telefon bulunmaktadır. Anne ve babalarımız hayatta iseler mutlaka onları aramalı, onların hayır duasını almayı ihmal etmemeliyiz.

Namaz sonrası Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Siirtliler, "Maalesef Kudüs bu haldeyken bayramın tadını çıkaramıyoruz, Müslüman kardeşlerimiz bir katliamla karşı karşıya, işgalci çeteler bayramımızı zehir etti." ifadelerini kullandı.

Mümin Ekin

"İnanın şu anda konuşurken kalbim buruk ve içimden ağlamak geliyor"

Şu anda Müslümanlar olarak beynimizde tek Kudüs var. Bizler umutluyuz, inşallah askerlerimiz Kudüs'ü korumak için gidecek." diyen Mümin Ekin, duygularını şu şekilde paylaştı:

Allah'a hamd olsun ki bizler bayram namazını kılabildik ve bunu için her ne kadar sevinçli olsak ta bayram çok buruk geçecek. Allah bir ana önce Mescid-i Aksa'nın üzerindeki vahşeti kaldırıp israili helak etsin. Maalesef onlara duadan başka elimizden bir şey gelmiyor. İnanın şu anda konuşurken kalbim buruk ve içimden ağlamak geliyor ama inananlardan olduğum için ağlamayacağım, dik duracağım. Biz salgını da Covid-19'uda unuttuk. Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum, Kudüs'e asker gönderin, artık kınamakla olmuyor, bir icraata geçmemiz gerekiyor.

Nevzat Acet

"Kudüs özgür olmadıkça bize rahat yok, uyku yok, bayram da yok"

"Maalesef Kudüs bu haldeyken bayramın tadını çıkaramıyoruz." diyen Nevzat Acet, "Müslüman kardeşlerimiz bir katliamla karşı karşıya, işgalci çeteler bayramımızı zehir etti. Filistin özgür olmadıkça bize rahat yok, bize uyku yok, bayram da yok, Filistin özgür olmadıkça bizler de özgür olmayacağız. Filistinli kardeşlerimiz bilsin ki onların yanındayız. Birbirimize kenetlenmeliyiz. Normalde buradan mezarlığa gitmeyi düşünüyordum ama yasak nedeniyle eve gidip kapanacağım ve Filistinli kardeşlerim için dua edeceğim." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Dayan

"Kardeşlerimiz zulüm görürken bizim bayram yapmamız düşünülemez"

"Bizim dillerimizle katliamları kınamamız yeterli değil. Müslümanlar bir olursa işgalci teröristleri tükürüğünde boğabilir." diyen Fahrettin Dayan, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

Salgından dolayı bayram namazını kılıp evimize geri döneceğiz. Gönül isterdi ki bu bayramı Filistin'de kardeşlerimizle birlikte Bayram namazını eda edelim ama kardeşlerimiz bugün Yahudi çetelerinin zulmü altındadır. Mescitlerini basarak kadın, çocuk demeden katlediyorlar. Bayramlarımız da artık bayram olmaktan çıktı. Kardeşlerimiz orada zulüm görürken, bizim bayram yapmamız düşünülemez. Kardeşlerimiz orada ezilirken bizim elimiz, ayağımız kulağımız, gözümüz acı çekiyor.

Kılınan bayram namazının ardından mesafe kurallarına riayet edilerek camide yapılan bayramlaşmanın ardından Siirt halkı, evlerine dönmek üzere yola koyuldu. Cami çıkışında Siirt Umut Kervanı Derneği de cami cemaatine bayram şekeri ikramında bulundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir