• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Bayram Namazında eller Mescid-i Aksa için duaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm camilerde olduğu gibi Diyarbakır tarihi Ulu Camii'yi de hınca hınç dolduran Müslümanlar, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e karşı saldırılarında şehit olan ve yaralanan kardeşlerinin hüznünü yaşadı.

Bayram namazı öncesinde vaaz veren Diyarbakır İl Müftüsü Mehmet Selim Karabayır "İsrail, günü geldiğinde bizleri de Diyarbakır'dan çıkartmak isteyecektir. İsrail şuurlu bir Mü'min'in yetişmesinden korkuyor. Bizim gücümüzden değil, imanımızdan korkuyorlar." diyerek siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarına dikkat çekti.

Yapılan vaazın ardından cemaat, Ulu Camii İmam Hatibi Hidayet Yılmaz imamlığında namazlarını eda etti.

Kılınan namazın ardından Ulu Cami İmam Hatibi Hidayet Yılmaz, "Kudüs'ün Özgür Olduğu Bayramlara" konulu hutbe irad etti.

Hutbede, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salgın gölgesinde buruk bir bayram sevinci yaşadığımızı belirten Yılmaz, tedbirlere riayet ederek geçireceğimiz bu bayramın, coşkulu bayramların müjdecisi olması temennisinde bulundu.

"Hastalığın yayılmasına sebep olmamak ve kul hakkına girmemek için bu bayram da ziyaretlerimizi erteleyelim"

Bayramda salgın göz önünde bulundurularak hareket edilmesi tavsiyesinde bulunan Ulu Cami İmam Hatibi Hidayet Yılmaz "Bayram, yıkılan gönülleri tamir etme, ülfet, ünsiyet ve muhabbet köprüleri kurma günleridir. Öyleyse, hastalığın yayılmasına sebep olmamak ve kul hakkına girmemek için bu bayram da ziyaretlerimizi erteleyelim. Ancak iletişim imkânlarımızı kullanarak ana babamızla, dost, akraba ve komşularımızla bayramlaşıp hallerini ve hatırlarını soralım. Bir arada olamasak da manen yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Bayram günlerini küskünlükleri ve dargınlıkları sonlandırmak için fırsat bilelim." dedi.

Çevresi mukaddes kılınan Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara dikkat çeken Yılmaz, "Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz. Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksa’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir." vurgusunu yaptı.

"Kudüs meselesi, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir"

Hutbede, insanlığın en köklü mirasına şahitlik eden Kudüs'ün İslam yurdu olduğu vurgusunu yapan Yılmaz, hutbenin devamında şu ifadelere yer verdi:

İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa, Müslümanlara aittir. Kudüs meselesi, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir. Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksa ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun.

Okunan hutbenin ardından cami cemaati önceki yıllarda gelenekselleşmiş bayramlaşma musafahasını yapmadan salgın kuralları çerçevesinde camiyi terk ettiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir