• DOLAR 32.532
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2483.801
  • ...
Terörist çetenin katliamı sürüyor: 69 şehit, 400'den fazla yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kadın, çocuk, yaşlı dinlemedi...

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçaklarıyla saldırdı.

Terörist çete, kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi.

Terörist çete, hava saldırılarını gece boyunca sürdürdü. Gazze'nin kuzeyindeki yerleşimler
sık sık bombalandı.

10 Mayıs'tan bu yana Gazze'de 69 Filistinli şehit oldu

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, terörist çetenin Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid kentine gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan bir evin enkazında karı koca 2 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı.

Sivil savunma ekipleri, enkazdan çok sayıda kişiyi yaralı olarak çıkarmayı başardı.

Terörist çetenin 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısı 17'si çocuk, 7'si kadın 1'i yaşlı olmak üzere 69'a yükselirken, yaralı sayısının 400'ü aştığı aktarıldı.

Fotoğraf: AA

Terörist çete Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu

Bu arada Terörist çete uçakları, Gazze'nin kuzeyinde pek çok noktaya aynı anda yoğun saldırı düzenledi.

12 katlı bir bina yerle bir oldu. Binanın yakınlarında bulunan Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA'nın ofisi patlamada hasar gördü.

Terörist çetenin saldırıları bununla da sınırlı kalmadı. Gazze'de sivillerin ikamet ettiği dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 15 katlı Eş-Şuruk binası da Terörist çete tarafından hedef alındı.

Yerel medya, binanın saldırıdan önce boşaltıldığını duyurdu.  

Savaş uçakları, Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tuttu. Görgü tanıklarına göre, saldırıda bölgedeki pek çok bina yerle bir oldu.

Sivil savunma ekipleri ile ambulansların olay yerine intikal ettiği ve saldırının yaşandığı bölgede enkaz altından 13 yaralı çıkarıldığı ifade edildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı ise Kuzey Valiliğindeki İç Güvenlik Teşkilatı binasının İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu tamamen yıkıldığını açıkladı.

En az 8 gazeteci yaralandı

Terörist çete saldırılarına gazeteciler de hedef oldu. ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Doğu Kudüs'te en az 8 gazetecinin Terörist çete polisi ve askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığını açıkladı.  

Terörist çete polisi cenazeye katılanlara saldırdı

Lid kentinde bir Yahudi işgalcinin şehit ettiği Filistinli için düzenlenen cenaze töreni ise Filistinliler ile israilliler arasında gerginliğe sahne oldu. Terörist çete polisi, Filistinlilere müdahale etti. Lid kenti dahil ülkenin kuzeyinde 150 Filistinli gözaltına alındı.

Mescid-i Aksa'da da durum gergin.

Terörist çete güçleri, Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yine plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı. 7 kişi yaralandı.

Cuma gününden bu yana yaralananların sayısı 700'ü geçti.  

Batı Şeria'da da 51 Filistinli yaralandı

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Terörist çete askerlerinin Batı Şeria'nın pek çok kentinde Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla gerçekleştirdiği müdahalede şehit olanların sayısının 3'e, yaralananların sayısının ise 51'e yükseldiği aktarıldı. 

Bazı Filistinlilerin de Terörist çete askerlerince darp edildiği vurgulanan açıklamada, onlarca kişinin de gazdan etkilendiği ifade edildi. İşgal altındaki Batı Şeria’da olaylar devam ediyor.

Bir Filistinli şehit olmuştu

Terörist çete askerleri gece saatlerine doğru Batı Şeria’nın kuzeyinde, silahlı saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle bir Filistinliyi şehit etmişti.

Saldırıları artırma, ateşkese ret

Terörist çetenin tepki çeken saldırılarına karşın terör elebaşı Netanyahu yönetimi saldırıların artırılmasına onay verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ateşkes önerisi de
Tel Aviv yönetimi tarafından geri çevrildi.  

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, Terörist çete polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

Terörist çete polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları israil'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine Terörist çete ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik sözde "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

 

Kaynak: TRT Haber

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir