• DOLAR 32.513
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2501.1
  • ...
​Ramazan Bayramı namazında Kudüs’teki siyonist vahşete dikkat çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin merkez ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bayram namazı için evlerine en yakın camiye giden Müslümanlar, bayramı namazını Covid-19’a karşı alınan önlemler kapsamında sosyal mesafenin korunduğu saf düzeninde maskelerle kılındı.

 

Sabah namazıyla birlikte cami hoparlörlerinden yükselen teşrik tekbirleri ise bayramın manevi atmosferini hissettirdi. 

Kızıltepeliler, bayram namazını cumhuriyetin ilk yıllarında ahır olarak kullanılan 800 yıllık Ulu Cami’de kılmanın sevincini yaşadı.

Duvarlarında taşıdığı izlerle tarihi bir vesika olarak döneminin şahitliğini yapan tarihi camiye erken gelen bazı vatandaşlar, verilen vaazı dinledi.

“Küdüs’ün özgür olduğu bayramlara”

Verilen vaazın ardından bayram namazı kılındı, hutbe okundu. “Küdüs’ün özgür olduğu bayramlara” başlıklı hutbeyi okuyan Ulu Camii İmamı Molla Osman Elmas, Kudüs’te yaşanan Siyonist vahşete dikkat çekti.

İmam Elmas, “Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksâ’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz. Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksâ’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir. Hâlbuki Rabbimizin buyruğu son derece açıktır: Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada zillet, ahirette ise büyük azap vardır.” dedi.

“Desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır”

İnsanlığın en köklü mirasına şahitlik eden Kudüs’ün bir İslam yurdu olduğunu hatırlatan Elmas, İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ’nın Müslümanlara ait olduğunu ifade etti.

Kudüs meselesinin sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesi olduğunu anımsatan Elmas, şöyle dedi:

“Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun.”

Hutbenin ardından eller semaya açılarak dua edildi. Yapılan duanın ardından vatandaşlar tokalaşmadan ve sarılmadan birbirleri ile bayramlaştı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir