• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Adıyamanlılar  Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mescid-i Aksa için duygularını İLKHA'ya paylaşan vatandaşalar, bir terör çetesini meşru bir devlet kabul edip onunla siyasi, ekonomik ilişki kurmak, bu terör çetesine hizmet eden fitne üslerinin topraklarında varlıklarını sürdürmelerine göz yummanın Türkiye’ye yakışmadığını belirtti.

 

"Fiili olarak bir tavır bekliyoruz artık"

Basın açıklamaları ve kınamanın tek başına yeterli olmayacağını belirten Abdulkadir Atlı "Bu Bayram arifesinde yüreğimiz kan ağlıyor. Özellikle Hükümetimizden beklentimiz artık bu kınamalardan vazgeçmesi ve fiili olarak bir tavır göstermesini istiyoruz. Gerek Kürecik, İncirlik üslerinin kapatılması ve gerekse israille ilişkilerin acilen askıya alınmasını bekliyoruz. Sadece kınamalarla bu iş geçiştirilemez. Hükümetimizden derhal somut bir adım atmasını bekliyoruz." dedi.

"Her türlü emperyalist ve sömürgeci girişimi lanetliyoruz"

İşgalci siyonistlere karşı dünya ülkelerinin sesini yükseltmesi gerektiğini belirten Nihat Ağır, "Bizler inancımız gereği dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara karşı yapılan her türlü saldırıyı, işgali, emperyalist ve sömürgeci girişimi burada lanetliyoruz. Elimizden şu an gelen budur. Gücümüz nispetinde bu işgallere karşı tepkimizi güçlü bir şekilde ortay koymaya çalışacağız. Tabi ki bizler vatandaş olarak dünyanın tüm kurum ve kuruluşlarını, ülkelerini bu konuda güçlü bir ses ortaya koymaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Emperyalistlere hizmet eden üslerin kapatılmasının Türkiye'nin dünyanın gözü önündeki gücünü göstermesi açısından önemine değinen Ağır, "Şu anda bizim de dünya genelinde D8 kuruluşuna benzeri bir kuruluş -rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın ortaya attığı bir teşkilattı- artık icraat haine dönüşmesini talep ediyoruz. Şuan sadece basın açıklamalarından, mitinglerle israilin bu söylemlerden pek bir şey anladığı yok. israilin anladığı dil güçtür, ancak güçten anlar. Biz de bu potansiyel gücün oluşması için bu duyarlılığa davet ediyoruz. Kürecik üssü var, israilin istihbarat noktasında bilgi edindiği noktalardır. Kürecik ve incirlik üslerin de hükümetimizin en iyi politikayı üretecek şekilde ama dış ülkelere karşı buraların kapatılmasının dış güçlere karşı gücünü göstermesi açısından etkileyici ve caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Hayber'de olduğu gibi Allah Resulünün, siyonistlerin kaynağını kesmesi, onların da gücünü kesmiştir. Bizler de uluslararası alanda gerek Kürecik gerekse İncirlik üslerine yönelik yaptırım uygulamamız son derece isabetli olacaktır." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar kardeştir"

Tüm dünya Müslümanlarının Filistin'e sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Murat Kurt, "Müslüman ülkelerin Filistin'i yalnız bırakmaması gerekiyor. Çünkü bir zulüm, işkence var orada. Müslüman ülkelerin israile karşı gerek ticari gerekse diplomatik ilişkilerini sonlandırması gerekiyor. Devlet gerekiyorsa oraya asker göndermelidir, değilse bizler asker olarak gidelim. Devletin kesinlikle somut adımlar atması lazımdır. Türkiye'deki emperyalist ABD'ye ait tüm üslerin kapatılması lazımdır. Kesinlikle israile ambargo konularak israil mallarının da boykot edilmesi gerekiyor." dedi

"Sadece kınama yetmez"

Sadece kınamaların işgal rejimini tek başına yok saymak için yeterli olmadığını belirten Necmeddin Ertürk, "Bir Müslüman olarak siyonist ve destekleyicilerini lanetliyoruz. Bütün dünya Müslümanlarının israile karşı tavır almasını istiyoruz. Müslüman idareciler bu zalimlerle askeri, ticari ve siyasi anlamda ilişkilerini kesmelidir." dedi.

Ertürk, "Ülkemizdeki Kürecik ve İncirlik üslerinin bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Ümmet olarak zalimlere karşı birleşmesek birer birer İslam ümmetini yok etmekten geri durmayacaklardır. Bunlara karşı dimdik ayakta durabilmek için tek vücut olmamız gerekiyor. Filistin'e yardım sadece basın açıklamasıyla olmaz bunlara karşı fiili harekete geçmemiz lazımdır." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir