• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Midyat halkından Siyonist terör çetesine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehidler için gıyabi cenaze namazının kılındığı programa katılan halk, Siyonist işgal rejimi aleyhine slogan atıp, pankart açtı.

Üç gündür Midyat’ta basın açıklamaları ve araç konvoylarıyla, Siyonistlere karşı direnen Filistinlilere destek verilmeye devam ediliyor.



Midyat STK Platformunca Estel Ulu Cami Mahallesi Köşk Miting Alanı'nda düzenlene basın açıklamasında, Müslümanların idarecilerine çağrıda bulunuldu.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak okudu.

Altunkaynak, "Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıl dönümü. Yine işgalci terör şebekesinin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya karşı zalimane ve hunharca saldırıları oluyor. Bu gün direniş cephesinden müjdeli haberler alıyoruz. Kudüs direniyor, Mescid-i Aksa direniyor, Şeyh Cerrah direniyor, İzzettin El Kassam ümmetin izzetini muhafaza ediyor,Telaviv, Beerşeba,Holon, Aşdod,Aşkelon, Yafa, Lod  ve bir bütün olarak Siyonistler kendi yaktıkları ateşini içerisinde yanıyor.” dedi.  

“Denklem değişmiştir”

Denklemin değiştiğine vurgu yapan Altunkaynak, “Direniş, artık işgalci terör rejiminin, Siyonizmin ve Emperyalizmin anlayacağı dilde konuşacaktır. Direniş, Telaviv’in kalbine atılan füzelerle ve tamamen kendi planları doğrultusunda saati dahi şaşmadan cevap verebiliyor. Bütün dünyaya büyük bir gururla sundukları ve arkasına saklandıkları için kendilerini güvende hissettikleri demir kubbe, Gazze’den atılan füzelerle delik deşik olmuştur, kevgire dönmüştür. Direniş, bugün bütün ambargolara, ablukalara ve normalleşme diye yutturulan bütün ihanet girişimlerine rağmen sanıldığından çok daha donanımlı ve çok daha güçlüdür.  Dün taş ile sapan ile başlayan direniş, bugün Telaviv ve siyonistlerin sığındıkları tüm mekanlar direnişin menzili içerisine girmiştir. İnşallah bundan sonra direniş, çok daha güçlü olacaktır Allah’ın yardımıyla. Rabbimiz, direniş erlerinin güçlerine güç, cesaretlerine cesaret katsın. Zalimlerin kalplerindeki endişe ve korkuları artırsın inşallah.” diye konuştu.

“Kudüs İslam coğrafyasının ayrılmaz bir parçası ve Peygamberlerin haremi şerifidir”

Kudüs’e sahip çıkmanın Mekke'ye sahip çıkmak olduğunu belirten Altunkaynak, “Kudüs İslam coğrafyasının ayrılmaz bir parçasıdır, peygamberlerin harimi şerifidir, izzet ve onurumuzdur. Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir, Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir, Kudüs demek Diyarbakır, Ankara ve İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak, İstanbul’a, Bağdat'a, Şam'a, Tahran'a, Beyrut'a, Kahire'ye ve Mekke'ye sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.

“Ey  Netanyahu!  Ateşle oynuyorsun, bu savaşta kazanamayacaksınız”

Meydanlarda Kudüs direnişini ve direniş erlerini selamladıklarını ifade eden Altunkaynak, şunları katydetti:

Mescid-i Aksa işgal girişiminden 4 gün önce İsmail Heniyye, 'Ey Netanyahu, defalarca söyledim; 'Ateşle oynuyorsun, bu savaşta kazanamayacaksınız, kararımızı aldık mücadelemizi azimle sürdüreceğiz.' demişti. Hamdolsun dediği gibi de oldu. Terör şebekesi ve Netanyahu bu sözün ciddiyetini ve ağırlığını bugün Telaviv'i vuran füzelerden sonra çok iyi anlamıştır. Evet, İsmail Heniyye, Telaviv’i vuran füzelerden sonra ise şu kısa ve veciz tespitte bulunmuştur; 'Kudüs çağırdı biz cevap verdik, Kudüs çağırdı İzzettin El Kassam füzelerle cevap vermiştir.' Bugün biz de diyoruz ki, Kudüs çağırırdı biz kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlımızla ve çocuklarımızla meydanlara indik. Ve meydanlarda Kudüs direnişini ve direniş erlerini selamlıyoruz.

“Ümmet olarak İttihadı, Vahdeti konuşmanın vaktidir”

Kudüse ve Mescid-i Aksa'ya selam gönderen Altunkaynak, "Mescid-i Aksa'nın, Şeyh Cerrahın korkusuz gençlerine ve çocuklarına selam olsun. Direniş erlerine selam olsun.Evet, şimdi Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişini konuşmanın ve meydanlarda direnişi kuşanmanın vaktidir. Ümmet olarak İttihadı, vahdeti konuşmanın vaktidir. Şimdi, şairin dediği gibi 'Sen oradan kıracaksın zincirleri ben buradan. Ve bir gün kavuşacak ellerimiz' Kudüs özgür oluncaya kadar, Siyonizm ve Emperyalizm yok oluncaya kadar direnişimiz ilelebet devam edecektir inşallah. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ün ve Mescid-i Aksâ’nın özgürlüğü için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Açıklamanın ardından şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan duanın ardından oluşturulan araç konvoyuyla şehir turu atıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir