• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman'da Filistin Şehidleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yatsı namazının ardından Şerzan Kurt Parkı önünde kitlesel basın açıklamasına katılan kalabalık, direniş gruplarına destek verip, siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.

 

Ellerinde Filistin bayraklarıyla alana gelen vatandaşlar, sık sık tekbirler getirerek, ABD ve siyonist terör çetesi aleyhine sloganlar attı.

Programa katılan binlerce kişi okunan basın metninden sonra gıyabi cenaze namazına katıldı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, gıyabi cenaze namazını kıldırarak, dua etti.

Basın açıklamasında Filistin bayrakları açan kalabalık, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar taşıyarak Filistin direnişine destek verdiler.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman İl Yönetim Kurulu Üyesi Cihad Altun, tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücadelenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak ve oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermenin elzem olduğunu belirtti.

“Direniş, Telaviv’in kalbine füzeler yağdırıyor”

Filistin’de direniş, denklem değiştirdiğinin altını çizen Altun, "Direniş, artık işgalci terör rejiminin, Siyonizmin ve Emperyalizmin anlayacağı dilde konuşacaktır. Direniş, Telaviv’in kalbine atılan füzelerle ve tamamen kendi planları doğrultusunda saati dahi şaşmadan cevap verebiliyor. Bütün dünyaya büyük bir gururla sundukları ve arkasına saklandıkları için kendilerini güvende hissettikleri demir kubbe, Gazze’den atılan füzelerle delik deşik olmuştur, kevgire dönmüştür." dedi.

“Telaviv ve siyonistlerin sığındıkları tüm mekânlar direnişin menzili içerisine girmiştir”

Altun, “Direniş, bugün bütün ambargolara, ablukalara ve normalleşme diye yutturulan bütün ihanet girişimlerine rağmen sanıldığından çok daha donanımlı ve çok daha güçlüdür.  Dün taş ile sapan ile başlayan direniş, bugün Telaviv ve siyonistlerin sığındıkları tüm mekânlar direnişin menzili içerisine girmiştir. İnşallah bundan sonra direniş, çok daha güçlü olacaktır Allah’ın yardımıyla. Rabbimiz, direniş erlerinin güçlerine güç, cesaretlerine cesaret katsın. Zalimlerin kalplerindeki endişe ve korkuları artırsın inşallah." ifadelerini kullandı.

“siyonist rejim sadece bir işgalcidir ve her işgalci gibi günün birinde def olup gidecektir”

Kudüs İslam’ın kalbi olduğunu vurgulayan Altun, “Bütün dünya ve insanlık bilsin ki; Doğusuyla batısıyla Kudüs bizimdir ve bir bütün olarak İslam Ümmetinin kalbidir. Ayrıca başkenti Telaviv olan bir devleti tanımadığımız gibi Telaviv Hayfa, Nasıra, Akka, Beerşeba, Netanya, Holon, Aşdod, Aşkelon, Yafa, Lod ve Tiberya şehirleri de Filistinlilere aittir, siyonist rejim sadece bir işgalcidir ve her işgalci gibi günün birinde def olup gidecektir.” dedi.

“Kudüs İslam coğrafyasını ayrılmaz bir parçasıdır”

Bugün İslam coğrafyasının dört bir tarafında dünya müstekbirlerine karşı Müslüman halkaların haklı ve büyük direnişi devam etmekte olduğunu söyleyen Altun, Kudüs ve Mescidi Aksa direnişi, Müslüman halkaların direnişinin en stratejik noktası ve direnişin mihveri olduğunu söyledi.

Altun, “Kudüs İslam coğrafyasını ayrılmaz bir parçasıdır, Peygamberlerin Haremi şerifidir, izzet ve onurumuzdur. Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir, Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir, Kudüs demek Diyarbakır, Ankara ve İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak, İstanbul’a, Bağdat'a, Şam'a, Tahran'a, Beyrut'a, Kahire'ye ve Mekke'ye sahip çıkmaktır.” şeklinde konuştu.

Kudüs özgür oluncaya dek direnişlerinin devam edeceğini vurgulayan Altun, şunalrı söyledi:

Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ün ve Mescid-i Aksâ’nın özgürlüğü için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bütün duyarlı kardeşlerimizi terör devleti siyonistlerin saldırılarına karşı teyakkuzda olmaya, Filistinlilerin yanında olmaya çağırıyoruz. Filistin'in her bölgesinde, sokağında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü savunan bütün Müslümanlar adına direniş gösteren yürekli Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazının ardından duygularını aktaran vatandaşlardan Abdullah Doğan, Mehmet Emin Şen ve Mahsum Ekmen, "Bu meydana Allah rızası ve Filistin’de yapılan zulme karşı olduğumuz için geldik. Filistin halkının yanındayız. Türkiye vatandaşı olarak devletimizden isteğimiz ülkemizde israil ve onun işbirlikçisi olan Amerika’ya ait Malatya Kürecik ve Adana İncirlik üslerinin acilen kapamalarını istiyoruz." diye konuştular.

Daha sonra meydandaki halk, Kudüs’teki direnişe destek vermek amacıyla yüzlerce araç konvoyu oluşturup, Batman caddelerinde şehir turu attı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir