• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Halk, emperyalistlerin Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına yönelik tepkiler çığ büyürken dünya genelinde ve Türkiye’nin tüm illerinde halk Kudüs direnişine destek vermek için her akşam meydanlara iniyor.

 

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kurum ve kuruluşlar yaptıkları basın açıklamaları ve araç konvoylarıyla Mescid-i Aksa ve Kudüs direnişine destek verilirken siyonist işgal şebekesi de tel’in ediliyor.

Mardin merkez ve ilçelerinde 3 gündür sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra HÜDA PAR halkın büyük katılımıyla kitlesel basın açıklaması düzenliyor.

Basın açıklamalarında, siyonist terör şebekesi tel'in edilirken Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişine de destek veriliyor.

Basın açıklamalarına katılan halk, İLKHA muhabirine, özellikle emperyalistlerin Malatya’da bulunan Kürecik ve Adana İncirlik üslerinin kapatılması gerektiğini söyledi.

Katılımcılar, ellerindeki tevhid ve Filistin bayrakları ile sık sık tekbir getirerek, "Hamas’a selam direnişe devam", “Kahrolsun israil” ve "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar atarak siyonist işgalcilere tepki gösteriyor.

Şeyhmus Süleyman Aslan

Kudüs direnişine destek vermek için kitlesel eyleme katılan Şeyhmus Süleyman Aslan, ümmetin duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti.

Aslan, “3 gündür her akşam meydanlardayız, meydanlarda kalmaya ve Filistinli kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz inşallah. Kudüs davası insanlık davasıdır ve herkesin sahiplenmesi lazım. En önemlisi de tepkisini her yerde ve her ortamda dile getirmelidir. Birçok İslam ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de emperyalistlerin üsleri vardır. Malatya’da Kürecik ve Adana’da İncirlik üsleri bir an önce kapatılsın.” dedi.

Seyfettin Alkan

Kudüs’e sahip çıkmak için meydanlarda 3 gündür bulunduğunu kaydeden Seyfettin Alkan, siyonistleri tel’in ettiğini dile getirdi. ABD üslerinin kapatılmasını isteyen Alkan, bunların fitne yaydığını söyledi.

Alkan, “Biz bugün tek olmuşuz ve Kudüs davasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kudüs nöbetlerimiz devam edecektir, inşallah bu yukarılara da yansır. İslam ülkeleri bir an önce fiili bir adım atması lazım.” diye konuştu.

Muhammed Burak Aslan

Muhammed Burak Aslan da şunları söyledi: “Kardeşlerimiz için çok üzülüyoruz, çünkü elimizden fazla bir şey gelmiyor. Eylemlerimizle ve dualarımızla direnişin yanındayız. Rabbim, Filistinli direnişçilerin yar ve yardımcısı olsun. Keşke elimizden daha fazlası gelse, ama şu an elimizden bu geliyor. Onlar yalnız değillerdir, buradan sesimizi duyurarak yanlarında olduğumuzu haykırıyoruz.”  (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir