• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığından Siyonist işgal rejimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, siyonist işgal rejimi tarafından Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik başlatılan saldırılara düzenlediği basın açıklamasıyla telin etti.

 

Siyonist işgalcilerin Ankara'daki büyükelçilik konutu önünde düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Ankara il ve ilçe teşkilatları, STK temsilcileri, kanaat önderleri, alim ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan ​HÜDA PAR Ankara İl Başkan Yardımcısı Reşat Uşar, "Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin… Dehşetin, vahşetin yaşandığı mübarek mekânlar. 80 yıla yakındır siyonist gasıp bir güruhun saldırısıyla karşı karşıya kalan İslam beldeleri… Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıl dönümü. Yine işgalci terör şebekesinin Kudüs ve Mescidi Aksa’ya karşı zalimane ve hunharca saldırıları. Bugün direniş cephesinden müjdeli haberler alıyoruz. Kudüs direniyor, Mescidi Aksa direniyor, Şeyh Cerrah direniyor, İzzettin El Kassam ümmetin izzetini muhafaza ediyor, Telaviv, Beerşeba, Holon, Aşdod, Aşkelon, Yafa, Lod ve bir bütün olarak siyonistler kendi yaktıkları ateşini içerisinde yanıyor." dedi.

“Rabbimiz, direniş erlerinin güçlerine güç, cesaretlerine cesaret katsın”

Denklemin değiştiğini belirten Uşar, "Direniş, artık işgalci terör rejiminin, siyonizmin ve emperyalizmin anlayacağı dilde konuşacaktır. Direniş, Telaviv’in kalbine atılan füzelerle ve tamamen kendi planları doğrultusunda saati dahi şaşmadan cevap verebiliyor. Bütün dünyaya büyük bir gururla sundukları ve arkasına saklandıkları için kendilerini güvende hissettikleri demir kubbe, Gazze’den atılan füzelerle delik deşik olmuştur, kevgire dönmüştür. Hamdolsun direniş, bugün bütün ambargolara, ablukalara ve normalleşme diye yutturulan bütün ihanet girişimlerine rağmen sanıldığından çok daha donanımlı ve çok daha güçlüdür.  Dün taş ile sapan ile başlayan direniş, bugün Telaviv ve siyonistlerin sığındıkları tüm mekânlar direnişin menzili içerisine girmiştir. İnşallah bundan sonra direniş, çok daha güçlü olacaktır Allah’ın yardımıyla. Rabbimiz, direniş erlerinin güçlerine güç, cesaretlerine cesaret katsın. Zalimlerin kalplerindeki endişe ve korkuları artırsın inşallah." ifadelerini kullandı.

“Doğusuyla batısıyla Kudüs bizimdir”

Kudüs İslam ümmetinin kalbi olduğunu dile getiren Uşar, şunları söyledi:

Bütün dünya ve insanlık bilsin ki; doğusuyla batısıyla Kudüs bizimdir ve bir bütün olarak İslam Ümmetinin kalbidir. Ayrıca başkenti Telaviv olan bir devleti tanımadığımız gibi Telaviv Hayfa, Nasıra, Akka, Beerşeba, Netanya, Holon, Aşdod, Aşkelon, Yafa, Lod ve Tiberya şehirleri de Filistinlilere aittir. Siyonist rejim sadece bir işgalcidir ve her işgalci gibi günün birinde def olup gidecektir. Bugün İslam coğrafyasının dört bir tarafında dünya müstekbirlerine karşı Müslüman halkaların haklı ve büyük direnişi devam etmektedir. Ama Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişi, Müslüman halkaların direnişinin en stratejik noktasıdır ve direnişin mihveridir. Kudüs İslam coğrafyasını ayrılmaz bir parçasıdır, peygamberlerin harimi şerifidir, izzet ve onurumuzdur. Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir, Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir, Kudüs demek Diyarbakır, Ankara ve İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak, İstanbul’a, Bağdat'a, Şam'a, Tahran'a, Beyrut'a, Kahire'ye ve Mekke'ye sahip çıkmaktır.

“Ümmet olarak İttihadı, vahdeti konuşmanın vaktidir”

Açıklamasının sonunda Uşar, "Kudüs’e, Mescid-i Aksa'ya Selam olsun. Mescid-i Aksa'nın, Şeyh Cerrahın korkusuz gençlerine ve çocuklarına selam olsun. Direniş erlerine selam olsun. Evet, şimdi Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişini konuşmanın ve meydanlarda direnişi kuşanmanın vaktidir. Ümmet olarak ittihadı, vahdeti konuşmanın vaktidir. Şimdi, şairin dediği gibi 'Sen oradan kıracaksın zincirleri ben buradan ve bir gün kavuşacak ellerimiz. Ve Kudüs özgür oluncaya kadar, Siyonizm ve Emperyalizm yok oluncaya kadar direnişimiz ilelebet devam edecektir inşallah. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ün ve Mescid-i Aksâ’nın özgürlüğü için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bütün duyarlı kardeşlerimizi terör devleti Siyonistlerin saldırılarına karşı teyakkuzda olmaya, Filistinlilerin yanında olmaya çağırıyoruz. Filistin'in her bölgesinde, sokağında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü savunan bütün Müslümanlar adına direniş gösteren yürekli Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından şehid edilen Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınıp, Filistin'in özgürlüğü için dua edildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir