• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Siyonist zulüm Peygamberler şehri Şanlıurfa'da bir kez daha lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgal rejiminin Filistin'de yaptığı katliam ve saldırılar,  Türkiye'nin dört bir tarafından düzenlenen protesto gösterileri ile telin ediliyor.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üye ve gönüllüleri, siyonist işgalcinin Filistin'de yaptığı zulümleri protesto etti.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Rabia Meydanı'nda saat 21.30'da bir araya gelen Şanlıurfalılar, sık sık siyonist işgalci aleyhinde slogan atarak, Filistin halkının yanında olduğunu haykırdı. Açılan dövizlerde ise israilin zulmüne dikkat çekildi.

Basın açıklamasının ardından önceden belirlenen güzergâhta yüzlerce aracın katıldığı konvoy düzenlendi. Konvoyun geçtiği güzergâhta yola düzülen halk, konvoya destek vererek "tekbir" getirdi.

Basın açıklamasına kentteki sivil toplum kuruluşları ve Arap dernekleri de destek verdi.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Yıldırım okudu.

 

"Mübarek mekânlar 80 yıldır saldırı altında"

Basın açıklamasına İsra suresi ile başlayan Yıldırım,  "Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." (İsra Suresi-1) Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin… Dehşetin, vahşetin yaşandığı mübarek mekânlar! Seksen yıla yakındır siyonist, gasıp bir güruhun saldırısıyla karşı karşıya kalan İslam beldeleri…" ifadelerini kullandı.

"Kudüs direniyor, Mescid-i Aksa direniyor"

Filistin'den müjdeli haberlerinde geldiğini belirten Yıldırım, "Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıl dönümü. Yine işgalci terör şebekesinin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya karşı zalimane ve hunharca saldırıları. Ama Hamd olsun! Bu gün direniş cephesinden müjdeli haberler alıyoruz. Kudüs, Mescid-i Aksa, Şeyh Cerrah direniyor; İzzettin El Kassam ümmetin izzetini muhafaza ediyor. Telaviv, Birşeba, Holon, Aşdod, Aşkelon, Yafa, Lod ve bir bütün olarak siyonistler kendi yaktıkları ateşin içerisinde yanıyor." dedi.

 

"Demir kubbe, Gazze’den atılan füzelerle delik deşik olmuştur"

Siyonistlerin Filistin topraklarında hesaplarının değiştiğini ifade eden Yıldırım, "Hamd olsun! Denklem değişmiştir. Direniş, artık işgalci terör rejiminin, siyonizmin ve emperyalizmin anlayacağı dilde konuşacaktır. Direniş, telavivin kalbine atılan füzelerle ve tamamen kendi planları doğrultusunda saati dahi şaşmadan cevap verebiliyor. Bütün dünyaya büyük bir gururla sundukları ve arkasına saklandıkları için kendilerini güvende hissettikleri demir kubbe, Gazze’den atılan füzelerle delik deşik olmuştur, kevgire dönmüştür." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra direniş, çok daha güçlü olacaktır"

Telaviv ve siyonistlerin sığındıkları tüm mekânların direnişin menzili içerisine girdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Hamd olsun! Direniş, bugün bütün ambargolara, ablukalara ve normalleşme diye yutturulan bütün ihanet girişimlerine rağmen sanıldığından çok daha donanımlı ve çok daha güçlüdür.  Dün taş ile sapan ile başlayan direniş, bugün Telaviv ve siyonistlerin sığındıkları tüm mekânlar direnişin menzili içerisine girmiştir. İnşallah bundan sonra direniş, çok daha güçlü olacaktır Allah’ın yardımıyla. Rabbimiz, direniş erlerinin güçlerine güç, cesaretlerine cesaret katsın. Zalimlerin kalplerindeki endişe ve korkuları artırsın inşallah." diye ifade etti.

"siyonist rejim sadece bir işgalcidir"

Doğusuyla batısıyla, Kudüs'ün Müslümanların olduğunu vurgulayan Özaslan, "Kudüs, bir bütün olarak İslam Ümmetinin kalbidir. Ayrıca başkenti telaviv olan bir devleti tanımadığımız gibi telaviv, Hayfa, Nasıra, Akka, Birşeba, Netanya, Holon, Aşdod, Aşkelon, Yafa, Lod ve Tiberya şehirleri de Filistinlilere aittir. Siyonist rejim sadece bir işgalcidir ve her işgalci gibi günün birinde def olup gidecektir. Bugün İslam coğrafyasının dört bir tarafında dünya müstekbirlerine karşı Müslüman halkların haklı ve büyük direnişi devam etmektedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişi, Müslüman halkların direnişinin en stratejik noktasıdır ve direnişin mihveridir." dedi.

"Kudüs İslam coğrafyasının ayrılmaz bir parçasıdır"

Kudüs'e sahip çıkmanın İslam şehirlerine sahip çıkmak olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kudüs İslam coğrafyasının ayrılmaz bir parçasıdır, Peygamberlerin harimi şerifidir, izzet ve onurumuzdur. Kudüs demek; Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir, Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir, Kudüs demek Diyarbakır, Ankara ve İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak, İstanbul'a, Bağdat'a, Şam'a, Tahran'a, Beyrut'a, Kahire'ye ve Mekke'ye sahip çıkmaktır." diye ifade etti.

 

"Kudüs çağırdı, biz de kadınımızla, erkeğimizle meydanlara indik"

Basın açıklamasının devamında Hamas Lider Heniyye'nin intifada ile ilgili açıklamasını paylaşan Yıldırım, " Mescid-i Aksa'yı işgal girişiminden 4 gün önce Hamas Lideri İsmail Heniyye:  'Ey  Netanyahu defalarca söyledim; ateşle oynuyorsun, bu savaşta kazanamayacaksınız, kararımızı aldık mücadelemizi azimle sürdüreceğiz.' demişti. Hamd olsun dediği gibi de oldu. Terör şebekesi ve Netenyahu bu sözün ciddiyetini ve ağırlığını bugün telavivi vuran füzelerden sonra çok iyi anlamıştır. Heniyye, Telaviv’i vuran füzelerden sonra ise şu kısa ve veciz tespitte bulunmuştur: 'Kudüs çağırdı biz cevap verdik, Kudüs çağırdı, İzzettin El Kassam füzelerle cevap vermiştir.' Bugün biz de diyoruz ki; Kudüs çağırdı, biz de kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlımızla ve çocuklarımızla meydanlara indik. Ve meydanlarda Kudüs direnişini ve direniş erlerini selamlıyoruz." dedi.

"Ümmet olarak ittihadı, vahdeti konuşmanın vaktidir"

Siyonizm ve emperyalizm yok oluncaya direnişlerinin devam edeceğini ifade eden Yıldırım, "Kudüs'e, Mescid-i Aksaya selam olsun! Mescid-i Aksa'nın, Şeyh Cerrah'ın korkusuz gençlerine ve çocuklarına selam olsun! Direniş erlerine selam olsun! Şimdi Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişini konuşmanın ve meydanlarda direnişi kuşanmanın vaktidir. Ümmet olarak ittihadı, vahdeti konuşmanın vaktidir. Şairin dediği gibi,  'Sen oradan kıracaksın zincirleri ben buradan ve bir gün kavuşacak ellerimiz.' Kudüs özgür oluncaya kadar, siyonizm ve emperyalizm yok oluncaya kadar direnişimiz ilelebet devam edecektir İnşallah. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ün ve Mescid-i Aksâ’nın özgürlüğü için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde ifade etti.

 

Yıldırım, basın açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Bütün duyarlı kardeşlerimizi terör devleti siyonistlerin saldırılarına karşı teyakkuzda olmaya, Filistinlilerin yanında olmaya çağırıyoruz. Filistin'in her bölgesinde, sokağında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü savunan bütün Müslümanlar adına direniş gösteren yürekli Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri, yaşasın Mescid-i Aksa ve Kudüs direnişi. Selam olsun direnişe ve direniş erlerine." (İLKHA)                                                                                            

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir