• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı`da Kutlu Doğum çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı Koordinatörlüğü tarafından her yıl halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum programı için çalışmalara başlandı. 28 Nisan günü yapılması planlanan program öncesi çeşitli çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda ilk olarak Salavat kampanyasına start verilirken, Türkiye genelinde yapılacak Siyer sınavı için kayıtlar alınmaya başlandı.

 

Yapılacak programların tarihleri
Peygamber Sevdalıları İl Koordinatörü M. Arif Yılmaz, yaptıkları çalışmalar hakkında yerel ve ulusal basına bilgi verdi. Arif Yılmaz, il ve ilçelerde yapacakları Kutlu Doğum programlarının tarihlerini açıkladı. Yılmaz, \"Peygamber Sevdalıları Ağrı Koordinatörlüğü olarak bu yıl yapacağımız Kutlu Doğum programını Iğdır, Ağrı merkez ve diğer ilçelerde kapsamlı olarak yapmayı düşünüyoruz. İlk programımız Iğdır`da 7 Nisan günü olacak inşallah. 14 Nisan`da Eleşkirt ilçemizde, 20 Nisan`da Diyadin ilçemizde, 27 Nisan`da Doğubayazıt ilçemizde, 28 Nisan`da Ağrı Şehir Stadyumunda, 4 Mayıs`ta ise Patnos ilçemizde programlarımızı Allah`ın izni ile gerçekleştireceğiz. İl ve ilçelerde yapacağımız programların yanında belirleyeceğimiz günlerde ise birkaç köyün birleşimi ile Kutlu Doğum programları düzenleyeceğiz\" dedi.

 

Salavat kampanyası ve ödüllü siyer sınavı
Yılmaz, düzenlemeyi planladıkları programlardan önce Salavat Kampanyası ve ödüllü Siyer Sınavı çalışmalarına başladıklarını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Kutlu doğum Programından önce çeşitli çalışmalar yapacağız inşallah. Bunların ilki olarak geçenlerde duyurusunu yaptığımız Salavat kampanyasıdır. Okunacak Salavatları Ağrı Şehir Stadyumunda düzenleyeceğimiz programda Hz. Resulullah`ın ruhuna teslim edeceğiz. Bu Kampanya ile ilgili iki arkadaşımız görevlidir. Halkımız, 0546 561 10 69 ve 0541 339 80 16 nolu telefonlardan bu arkadaşlarımıza ulaşıp okudukları Salavatları teslim edebilirler.

 

Öte taraftan ödüllü Siyer sınavı çalışmalarını başlattık. Mayıs ayının 26`sında düzenleyeceğimiz sınav 2 kategoride gerçekleşecek. Bunun için Dua Yayıncılık`tan çıkan 2 kitaptan adayları sorumlu tutacağız. 1. Kategori grubunun sorumlu olduğu kitap, `Nebevi Davet` adındaki kitaptır. Bu kitaptan 15 yaş ve üstü vatandaşlarımız sorumludur. 15 yaş altı gençlerimiz için ise `Sevgili Peygamberimiz` adlı kitaptan sorumlu olacaklardır. Sınavda çıkacak soruların hepsi bu kitaplardan sorulacaktır. Türkiye geneli 15 yaş üstü yetişkin katılımcılardan derece yapan 50 kişiyi ücretsiz olarak Umre`ye götüreceğiz. 15 yaş altı gençlerimiz arasından ise derece yapan 80 kişi için Türkiye geneli gezi düzenleyeceğiz. Sınav başvuru yeri, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi`dir. İletişim için 0472 216 11 60 - 0507 478 81 11 nolu telefonları arayarak kayıtlarını yaptırabilirler. Son başvuru tarihi ise 15 Mayıs`tır.\"

 

Yılmaz son olarak, \"Her yıl Peygamber Efendimizi anlatan CD`ler dağıtıyorduk. Her yıl 8 bin adet olarak dağıttığımız CD`leri bu yıl artırarak 10 bin adete çıkaracağız inşallah. Bu CD`lerimizin içinde Kürtçe ve Türkçe ilahiler mevcut olacaktır` dedi. (Ömer Adıgüzel, M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir