• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Bismil halkı Mescid-i Aksa'ya destek için meydanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kardeşlik Parkı'nda basın açıklaması düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan basın açıklamasına HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, AK Parti ilçe Başkanı Veysel Yağmur, Yeniden Refah Partisi ilçe başkanı Mehmet Ali Ayhan, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganların atıldığın basın açıklamasında, Filistin halkının yalnız olmadığı mesajı verildi.

Basın açıklamalarını HÜDA PAR, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve BİSTEK ayrı ayrı okuyarak Siyonistlerin Filistinlere yaptığı vahşeti dile getirdi.

Basın açıklamasını ilk okuyan AK Parti İlçe Başkanı Veysel Yağmur, "8 milyon nüfusa sahip olan israil terör devleti sanmasın ki bu zülüm karşılıksız kalacaktır bizler her koşuda Filistinli kardeşlerimizin yanında yer alacağız." dedi.

Yağmur, "Bildiğiniz gibi yılardır sürdürülen İsrail terör devleti zulmüne bir yenisi daha eklendi. Müslümanların kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli kardeşlerimize barbarca saldırmakta ve masum insanlarının kanını dökmekte. 8 milyon nüfusa sahip olan İsrail terör devleti sanmasın ki bu zülüm karşılıksız kalacaktır. Bizler her koşuda Filistinli kardeşlerimizin yanında yer alacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu zulme sesiz kalmayacağız." İfadelerini kulandı.

HÜDA PAR Bismil ilçe başkanı Ali Bilmez de siyonist işgal rejimini tarihini katliamlarla dolu olduğuna dikkat çekti.

Bilmez, "Türkiyeli Müslümanlar olarak onların mallarını boykot etmeliyiz. Elimizden gelseydi Siyonistlerin yerlerde sürüklediği bacılarımızın namusunu kurtarmaya, şehit olan gençlerin intikamımı almaya ama maalesef elimiz yetişmiyor. Eğer elimiz yetişseydi buradaki bütün insanlar olarak kendimizi Mescid-i Aksa’ya kurban edecektik." ifadelerini kullandı.

Bilmez, "Vallahi biz birbirimize kardeş olmadığımız müddetçe işgal rejjimi ve küfür,  dünyayı biz hep dar edecek. Bundan dolayı birlik olmalı ve bir birimize kenetlemeliyiz tek vücut tek yumruk olmalıyız." diye konuştu.

Yeniden Refah partisi Mehmet Ali Ayhan yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin bu şiddetine, katliamlarına, Kudüs’ü işgal etme ve Mescid-i Aksa’yı yıkma planlarına karşı açıklama yapmanın yetersiz olduğunu, adım atma vakti geldiğini belirti.

BİSTEK adına konuşan Şerif Aras, siyonist işgal rejiminin, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirdiğine vurgu yaptı.

Aras, "Âlemlerin Rabbine hamd olsun ki Filistin'de insanlığın vicdanı ve ümmetin onurlu direnişi olarak dalga dalga büyüyen bir başkaldırı hareketi var. Masumlar, mustazaflar ayağa kalktıkça yenilmez gibi görünen güçler hâk ile yeksan olacak, demirden kubbeleri hayberde olduğu gibi bugünde parça parça dökülüp başlarına yıkılacaktır inşallah. Tarih boyunca dünyanın farklı coğrafyalarında bütün diktatörlüklerine ve azgınlıklarına rağmen zalimlerin nasıl helak olduğunu gördüysek Filistin topraklarında da Siyonist Yahudilerde saklanacak bir taş bulamayacaklar hepsi geberip ölecekler İnşallah ve İsrail yok olacak." dedi.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir