• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehitlerin cenaze törenlerinde Siyonist rejim'e öfke
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batı Şeria'nın çeşitli kent ve beldelerindeki cenaze törenlerinde Siyonist rejim'e öfke vardı. Filistin bayrakları ve Filistinli gruplara ait flamaların taşındığı cenaze törenlerinde binlerce kişi Siyonist rejim karşıtı sloganlar attı.

Nablus kenti yakınlarındaki Zaatara askeri kontrol noktasında dün Siyonist rejim askerlerince "silahlı saldırı girişimi" iddiasıyla şehit edilen Ahmed Darağma için Nablus'a bağlı El-Leben beldesinde cenaze töreni düzenlendi.

El Halil'de bu sabah yaşanan olaylarda Siyonist rejim askerlerince şehit edilen 30 yaşındaki Hüseyin et-Titi de El-Fura Filistin Mülteci Kampı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Tubas kentinde Siyonist rejim askerlerince şehit edilen 16 yaşındaki Filistinli Reşid Ebu Ara için de cenaze töreni yapıldı.

Siyonist rejim'in Filistin topraklarının tamamındaki saldırıları nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria da gergin günler yaşıyor.

- Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Siyonist rejim polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları Siyonist rejim'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine Siyonist rejim ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Siyonist rejim saldırılarında 14’ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 53 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 320’ye çıktığı kaydedilmişti.

Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki Siyonist rejim kent ve bölgelerini roketlerle vurmuştu. Siyonist rejim polisi, Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle 6 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir