• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Batı medyası Filistin'deki saldırıları nasıl veriyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Londra merkezli Dünyaca tanınan Reuters haber ajansı, "Filistinli militanlar Kudüs'e roket fırlattı, israil Gazze'yi bombaladı" spotuyla geçtiği haberde saldırıların Filistinli direniş grupları tarafından başlatıldığı algısını oluşturmaya çalışması dikkat çekti.

Britanya Yayın Kuruluşu ya da BBC yayınlarında daha çok güncel gelişmelere odaklanırken siyonist işgalcilerin Filistin'e yerleştirilmesi sürecinde İngilizlerin oynadığı aktif rolü görmezden geldi. BBC yeni saldırılarla ilgili verdiği bir haberde, "İsrail-Filistinliler: Eski sorunlar yeni çatışmaları ateşledi" manşetini kullandı.

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP) Gazze'ye karşı yapılan ve 20'den fazla sivilin şehid olduğu siyonist saldırı sonrası verdiği haberde, "İsrail, HAMAS ve diğer Filistinli grupların roket yağmuruna misilleme olarak Gazze'ye ölümcül hava saldırıları başlattı" ifadelerini kullanarak küstah bir şekilde Filistinli direniş gruplarını suçladı.

Washington Times gazetesi konu ile ilgili verdiği haberde, HAMAS'ın yoğun roket atışlarından sonra, 2009 yılından bu yana sözde başbakanlık görevini yürüten Benjamin Netanyahu'nun artık misyonunu tamamladığını ve siyonistlerin Netanyahu sonrası döneme hazırlandıklarını iddia etti. Gazete, "HAMAS roket saldırılarını hızlandırırken İsrailliler Netanyahu sonrası dönemi düşünüyor" manşetine yer verdi.

Rusya Hükümeti'nin sahip olduğu Sputnik haber ajansı, Lod şehrinde Filistinlilerin siyonistlere karşı başkaldırısını öne çıkardığı haberini, "İç savaş patlak verdi: Netanyahu şiddetli ayaklanmalara sahne olan Lod şehrinde olağanüstü hal ilan etti" manşetiyle takipçilerine sundu.

Çin'in resmi haber ajansı olan Xinhua Haber Ajansı, Filistin direniş grupları ve siyonist işgal çeteleri arasındaki karşılıklı çatışmaların büyümesi ihtimaline dikkat çekti. Ajans manşetinde, "Can kayıpları artarken israil ve Gazze'deki militan gruplar arasında yükselen gerilim çatışmaların daha fazla büyümesi tehdidini ortaya çıkarıyor" ifadelerine yer verdi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Associated Press (AP) ajansı ise Filistin'deki çatışmalarla ilgili haberinde, Gazze'deki HAMAS ve diğer direniş gruplarının siyonist hedeflere karşı gerçekleştirdiği roket atışlarının siyonistlere ait hava savunma sistemlerini felç ettiğini ve Tel Aviv başta olmak üzere birçok kentin patlamalarla yankılandığını belirti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir