• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kartal ailesi yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Merkez Güneykent Mahallesi 3114. Sokak No: 9`daki evde ailesiyle yaşayan Mehmet Şirin Kartal (35), 2006 yılında kaldırdığı ağır yük yüzünden bel fıtığı hastalığına yakalandı. Yakalandığı hastalığın ardından fazla ilaç kullanarak midesini bozduğunu ve sol tarafının da felçli olduğunu söyleyen Kartal, maddi imkânsızlıktan dolayı tedavi olamadığını yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine yardım elinin uzatılmasını istedi.

 

Yakalandığı bunca hastalık nedeniyle ne kendine ne de ailesine bakabildiğini belirten Kartal, zor şartlar altında ve komşularının yardımlarıyla hayat mücadelesi verdiklerini söyledi. Yaşadığı zorluklara karşı ağabeylerinin de kendisine sahip çıkmadığını ve hatta kendilerini oturdukları evden zorla atmak istediklerini ifade eden Kartal, oturduğu evden çıkmak istediğini ama maddi imkânsızlıktan dolayı oradan ayrılamadığını vurguladı.

 

Kendisine hiçbir sosyal yardımın yapılmadığını ve komşuları tarafından kendilerine yardım edildiğini dile getiren Kartal, şunları söyledi: \"Müslümanlardan ve devlet büyüklerden yardım bekliyorum. 7 senedir yatalağım ve hiçbir ihtiyacımı göremiyorum. İlaçlarımı dahi alacak imkânım yoktur. Bir defa belimden ameliyat oldum ama doktorlar ikinci ameliyatın tehlikeli olacağını söylüyorlar. Sol tarafım felçli durumda. Oturduğum evden ayrılmak istiyorum ama maddi imkânım olmadığı için ayrılamıyorum. Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum.\"

 

Eşinin ağabeylerinin kendilerini evden atmaya çalıştığını söyleyen Mehmet Şirin Kartal`ın eşi ise, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulunarak kendilerine sığınacak bir ev tutmalarını istedi. Hasta ve yatalak eşiyle birlikte 4 çocuğuna tek başına baktığını dile getiren Kartal, sadece komşulardan yardım gördüğünü ifade etti. Kartal, \"Eşim hasta ve tek başıma 4 çocuğa bakmak zorunda kalıyorum. Komşularımız bize yardım yaptıkları takdirde ihtiyacımızı az da olsa karşılıyoruz, yoksa oruçtan oruca bizlere yardım yapılıyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz\" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir