• DOLAR 32.342
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2238.631
  • ...
Cizre'den terör rejimine lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak'ın Cizre ilçesinde siyasi parti ve STK temsilcileri ile halk, gıyabi cenaze namazı kıldı, konvoy halinde ilçeyi turlayarak basın açıklaması düzenledi. Siyonist rejim işgaline ve pervasızca saldırılarına tepki gösteren Cizre halkı, Filistinli Müslümanların direnişine destek verdi.

Cizre Huzur Camii avlusunda Mescid-i Aksa'da şehid düşen Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi. Cizre Müftüsü Süleyman Baran'ın kıldığı gıyabi cenaze namazının ardından HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Reşit Gözüngül basın açıklamasını okudu.

"Siyonistlere 'çağrı'dan öteye geçmeyen tepkiler vahşeti durduramayacak"

Her Ramazan ayında siyonist işgal rejiminin saldırılar düzenlediğine dikkat çeken Reşit Gözüngül, "Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin… Dehşetin, vahşetin yaşandığı mübarek mekanlar 80 yıla yakındır siyonist, gasıp bir güruhun saldırısıyla karşı karşıya kalan İslam beldeleri. Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıldönümü. Bu sefer hedefte Mescid-i Aksa'nın yanında Şeyh Cerrah vardı. Adını Kudüs Komutanı Selahaddin-i Eyyubi'nin tabibi Hüsameddin Cerrahi'nin isminden alan Cerrah Mahallesi 1948'den bu yana Filistinlileri yerlerinden eden ve onların evlerini gasp eden işgalcilerin bu mahalleye yönelik işgal eylemi Ramazan ayında da durmadı. Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa'ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin… Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif'in kutsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere 'çağrı'dan öteye geçmeyen tepkileri, vahşeti durduramayacak. Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır." dedi.

"Kudüs'ü saldırılara karşı korumak bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir"

Kudüs'ün, yarım asırdır siyonist işgali altında olduğunu belirten Gözüngül,"Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir. Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır. Kudüs yoğun saldırıların olduğu günler dışında maalesef gündemimizde hak ettiği yeri bulamamaktadır. Her geçen gün Müslümanlar daha da tepkisiz hale gelirken siyonizmin ise cüreti artarak Kudüs ile Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etme hevesi depreşmektedir." ifadelerini kullandı.

"Ayırım yapılmadan bütün İslam ülkelerinin yöneticileri ve halkları topyekûn bu işgal ve saldırılara karşı durmalıdır"

Kınamaktan öte adımların atılması gerektiğini aktaran Reşit Gözüngül, "İşgal asla kabul edilmeyecektir. Artık sözün bittiği noktadayız. Bütün Müslümanların ortak davası olan Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması siyasi ve şer'i görevimizdir. Aramızdaki her türlü siyasi ihtilaf ve çekişme, ayrılık ve bölünmüşlük bir kenara bırakılmalı, etrafı bereketli kılınan Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz. Filistin'de ev ev, sokak sokak işgale karşı direnen kardeşlerimizle öyle bir dayanışma içerisine girelim ki siyonistlerin işgal planı kursaklarında kalsın. Ayırım yapılmadan bütün İslam ülkelerinin yöneticileri ve halkları topyekûn bu işgal ve saldırılara karşı durmalıdır. Kuruluş amacı Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı 'kınamak'tan öte adımlar atmalıdır. Türkiye, İran, Pakistan, Malezya gibi ülkeler bu işin öncülüğünü yapmalıdır. Salt bir açıklama ve kınama değil, işgali bitirecek somut adımlar atılmalıdır. Bütün seçenekler, yol ve yöntemler kullanılarak bu işgal sonlandırılmalıdır." dedi.

"En ön cephede Kudüs'ün haremini savunan kardeşlerimize selam olsun"

Gözüngül, "Biz bugüne kadar her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kudüs'ün özgülüğüne kavuşması için atılacak her adımı desteklemeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Ey ön cephede Kudüs'ün haremini savunan kardeşim! Biraz daha sabredin. Siyonistlerin örümcek ağına benzeyen evini başlarına yıkacak Selahaddin yetişiyor. Az kaldı. Biraz daha sabır. Kudüs'e selam olsun! Mescid-i Aksa'ya selam olsun! Mecsid-i Aksa'nın muhafızlarına selam olsun! Muhammed Abdullah Feyyad ve diğer tüm şehitlere selam olsun." dedi.

Yapılan basın açıklamasından sonra halk, araçlarıyla şehir turu atarak Kudüs direnişine destek sloganları attı.

Basın açıklamasına Cizre İlçe Müftüsü, HÜDA PAR, Sağlık-Sen, Mil-Diyanet-Sen, Diyanet-Sen, TAMGA, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Umut Kervanı, HAKSİAD, MOBSİAD, DİNBİR-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, USMED, ÖNDER olmak üzere siyasi parti ve birçok STK temsilciliği destek verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir