• DOLAR 32.348
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2247.205
  • ...
Midyatlılar Kudüs ve Aksa için yine meydanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünden beri Mescid-i Aksa’nın ardından Gazze’de artan saldırılar çoğu çocuk onlarca Filistinliyi katleden Siyonist terör şebekesine tepkiler ve tel’inler devam ediyor.

Midyat STK platformunca dün akşam bir basın açıklaması ve araç konvoyuyla Midyatlılar tepkilerini ortaya koymuştu.

Bu akşamda meydanlara inen yüzlerce kişi Hacı Kasım Altunkaya Camisi avlusunda bir araya geldi. Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Yücel  okudu.



Basın açıklamasında Kudüs ve Aksa’nın Allah’ın mübarek kıldığı mekânlar olduğu hatırlatılarak, direniş gösterenlere destek ve tebrik açıklamasında bulunuldu. Basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirildi. HAMAS ve Kudüs’e selam direnişe devam sloganları atıldı.

Mescid-i Aksa’nın ve çevresinin mübarek olduğu  anlatılan İsra Suresi’nin 1’inci ayetini okuyan Yücel, Seksen yıla yakındır dehşetin, vahşetin yaşandığı mübarek mekânlar olan “Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve  Filistin’in; Siyonist ve gasıp bir güruhun saldırısıyla karşı karşıya kalan İslam beldeleri  olduğunu söyledi.

“Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir”

Mescid-i Aksa’ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin de saldırı altında olduğunu belirten Yücel, “Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıl dönümü. Bu sefer hedefte Mescid-i Aksa’nın yanında Şeyh Cerrah vardı. Adını Kudüs Komutanı Selahaddin-i Eyyubi’nin tabibi Husameddin Cerrahi’nin isminden alan Cerrah Mahallesi… 1948’den bu yana Filistinlileri yerlerinden eden ve onların evlerini gasp eden işgalcilerin bu mahalleye yönelik işgal eylemi Ramazan ayında da durmadı. Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa’ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin… Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor.” diye konuştu.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir”

Kudüs ve Aksa konusunda artık kınamakla yetinilmemesi gerektiğine vurgu yapan Yücel, “Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif’in kutsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere“çağrı”dan öteye geçmeyen tepkileri, vahşeti durduramayacak. Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer’i görevidir.” dedi.

“Kudüs kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir”

Aksa’nın, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamakta olduğunu hatırlatan Yücel, “ Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir. Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içerisine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır. Kudüs yoğun saldırıların olduğu günler dışında maalesef gündemimizde hak ettiği yeri bulamamaktadır. Her geçen gün Müslümanlar daha da tepkisiz hale gelirken siyonizm’in ise cüreti artarak Kudüs ile Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etme hevesi depreşmektedir.”

“İşgal asla kabul edilmeyecektir”

Artık sözün bittiği noktada olduklarını ifade eden Yücel, “İşgal asla kabul edilmeyecektir Bütün Müslümanların ortak davası olan Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması siyasi ve şer’i görevimizdir. Aramızdaki her türlü siyasi ihtilaf ve çekişme, ayrılık ve bölünmüşlük bir kenara bırakılmalı, etrafı bereketli kılınan Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz.Filistin’de ev ev, sokak sokak işgale karşı direnen kardeşlerimizle öyle bir dayanışma içerisine girelim ki siyonistlerin işgal planı kursaklarında kalsın.Ayırım yapılmadan bütün İslam ülkelerinin yöneticileri ve halkları topyekûn bu işgal ve saldırılara karşı durmalıdır.” dedi.

“Kınama devri bitmiştir”

Kuruluş amacı Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın “kınamak”tan öte adımlar atması gerektiğini belirten Yücel, “ Türkiye, İran, Pakistan, Malezya gibi ülkeler bu işin öncülüğünü yapmalıdır. Salt bir açıklama ve kınama değil, işgali bitirecek somut adımlar atılmalıdır. Bütün seçenekler, yol ve yöntemler kullanılarak bu işgal sonlandırılmalıdır.” diye konuştu.


“Mecsid-i Aksa’nın muhafızlarına selam olsun”

Bugüne kadar her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduklarını belirten Yücel son olarak şunları söyledi:

“Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kudüs’ün özgülüğüne kavuşması için atılacak her adımı desteklemeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Ey ön cephede Kudüs’ün haremini savunan kardeşim! Biraz daha sabredin. Siyonistlerin örümcek ağına benzeyen evini başlarına yıkacak Selahaddin yetişiyor. Az kaldı. Biraz daha sabır. Kudüs’e selam olsun! Mescid-i Aksa’ya selam olsun! Mecsid-i Aksa’nın muhafızlarına selam olsun! Muhammed Abdullah Feyyaz ve diğer tüm şehitlere selam olsun!”

Açıklamanın ardından yüzlerce araç Kudüs ve Aksa için ilçede konvoy oluşturarak desteklerini ortaya koydular.

Basın açıklamasına siyasi parti, STK ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir