• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
TOKİ`den işyeri sahiplerine kira yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde TOKİ işbirliğiyle yapacağı kentsel dönüşüm çalışmalarındaki sorunların ortadan kalktığı, sözleşme yapan esnafın TOKİ`ye tapu devirlerine başladığı belirtildi.
 
Kentsel dönüşümün durdurulması için mahkemeye başvuran 19 esnafın talebini de mahkemenin reddettiği, Şanlıurfa Belediyesinin girişimleriyle TOKİ`nin yıkım ve inşaat çalışmaları süresince de iş yeri sahiplerinin mağdur edilmemesi için kira yardımı yapacağı bildirildi.
 
Özelikle o bölgede yaşayan esnafın ya da hak sahiplerinin kiralarla ilgili bir tereddütleri oluştuğunu ifade eden Şanlıurfa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu" Biz TOKİ ile görüştük, bu bölgede yıkım başladığında sözleşme imzalayanlara bir kira yardımı yapılacak. Ben buradan sözleşme imzalayan hak sahiplerinin bir an önce tapu devirlerini TOKİ`ye vermelerini istiyorum. Bu bölgede 19 vatandaşımız mahkemeye başvurmuş. Mahkeme de buradaki kentsel dönüşümün durdurulmasına yönelik her hangi bir şey çıkmadı. Kentsel dönüşümün yapılmasına karar verilmiş. Bunun için o vatandaşlarımızın da bir an önce sözleşme yapmaları gerekiyor." dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir