• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Otogarlar boş kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını gerekçesiyle uygulanan 17 günlük tam kapanma kısıtlaması nedeniyle otogarlarda daha önce görülmedik bir durgunluk yaşanırken yolcu sınırlamasından dolayı seferlerin düşmesi otogarların sessizliğe bürünmesine neden oldu.

Geçen senelerdeki bayramlarda Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde oluşan yoğunluk, bu sene ise Ramazan Bayramı arifesi olmasına rağmen Covid-19 salgının etkisiyle yaşanmadı.

Ramazan Bayramı öncesi her sene Gaziantep dışına gitmek isteyenler, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne akın ederken bu sene otogarın boş kaldığı görüldü.

Geçtiğimiz senelerde bayramlarda yüzde 100 dolmasına alışılan otogarın bu yıl ise büyük oranda boş kaldığı gözlemlendi. Özellikle peron önlerinde alışılmış kalabalık ve hareketliliğin bayram öncesi olmadığı kameralara yansıdı.

Her bayramda tıklım tıklım dolan Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin, Ramazan Bayramı öncesi salgın nedeniyle yerini sessizliğe bırakırken yaşanan bu durgunluk, otogar esnafını da olumsuz yönde etkiledi.

Otogarda yaşanan durgunluk, otobüs firmalarını olumsuz etkilerken otogar esnafı bu süreç içerisinde ciddi bir şekilde mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Seyahat yasağından dolayı yolculuk yapılmamasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirten otogar esnafı, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi.

İlk defa bayramda böyle bir durgunluk yaşadıklarını belirten otogar esnaflarından Mahmut Öksüzoğlu, Covid-19 salgını sürecinde otogarlarda eskisi gibi hareketliliğin olmadığını belirtti.

“Allah esnafın yardımcısı olsun”

Otogarın şu anki durumunun daha önceki bayramlarla kıyaslamanın mümkün olmadığını ifade eden Öksüzoğlu, “Normalde bayramda gelişler dolu gidişler boş olurdu. Şu anda ne geliş ne gidiş var. Bu da devletimizin yanlış politikasından kaynaklanıyor. Seyahat kısıtlaması olmasaydı, ‘şehirlerarası seyahat yasağı var’ denilseydi, bundan daha iyi olurdu. Vatandaşlar seyahat yapmak için izin alamıyorlar. 199’u arıyor ama hiçbir cevap alamıyor ve vatandaşlar mağdur oluyor. Zaten herkes seyahat edemiyor. Seyahat etmek isteyenlerde zorlukla karşılaşıyor.” dedi.

“Hiç böyle bir bayram görmedim”

Her bayram öncesi tıklım tıklım dolan otogarın bu sene ise salgın nedeniyle boş kaldığını belirten Ali Bozkurt, “Sektör olarak zaten terk edilmiş bir sektörüz. Normalde bayramlarda bir hafta veya 15-20 gün öncesinden rezervasyonlar yapılırdı, araçlarda yer kalmazdı. Hatta ek seferler yapılırdı. Ama şu an pandemi dolayısıyla günlük 25 servisten bir servise düştük. Seyahat izne tabi ve herkese de izin verilmiyor. Mutlaka geçerli bir sebebin olması gerekiyor. Kimse seyahat edemiyor. Şu an beklemedeyiz. 1992 yılından beri otogardayım, kesinlikle böyle bir bayram ve böyle bir otogar görmedim.” ifadelerini kullandı.

“Zorunlu ihtiyacı olanlar seyahat edebiliyor”

24 yıllık otogar esnaflığı sürecinde ilk defa bu kadar sıkıntılı bir yıl geçirdiğini belirten Kaya Özmen ise şunları söyledi:

24 senedir bu işletmenin içerisindeyim, 24 yıldır ilk kez otogarı bu şekilde sakin görüyorum. Şu anda da salgın dolayısıyla büyük bir sakinlik ve durgunluk var. Normalde bayram öncesi otogar kalabalık olurdu, ilave servisler yapıyorduk. Çünkü normal servisler yetmiyordu. Ama bu yıl vatandaş ancak izin alarak seyahat edebiliyor, herkeste izin alamıyor. Zorunlu ihtiyacı olanlar seyahat edebiliyor. Şu anda otogarda sadece kuş sesleri kuş sesleri ve çalışan kişiler var.”

“İlk defa böyle bir durum yaşıyoruz”

Bayram öncesi Gaziantep otogarında ilk defa bu denli bir hareketsizliğin yaşandığını belirten Alper Gümüşburun da, “Tarihi anları yaşıyoruz. Pandemi bayrama gölge düşürdü. Esnaf ve insanlar zor durumda. Bu sürecin inşallah bir an önce düzelmesi için dua ediyoruz, inşallah düzelir. Bayram öncesi normalde otogar çok yoğun olurdu. Hatta röportaj vermeye bile vaktimiz olmazdı. Ama bu sene hiç kimse yok. İlk defa böyle bir durum yaşıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir