• DOLAR 32.561
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2431.862
  • ...
Bingöl`de su fırsatçıları hortladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kürük isale hattındaki arıza nedeniyle şehre 9 gündür su verilemiyor. İçme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için halk hazır suya rağbet edince, fiyatlarda artış yaşandı.

 

Kimi bakkal ve marketlerde su fiyatları yüzde 50 oranında zamlı satılmaya başlandı. Piyasadaki dengesiz satışlar nedeniyle açıklama yapan Binpınar Karivan AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı M. Sıdık Diken, suya zam yapmadıklarını bildirdi.

 

Artışların fabrikadan kaynaklanmadığını ve fiyatı sabit tuttuklarını belirten Diken, \"Piyasadaki fiyat artışı firmamız ve yetkili bayimiz dışında gerçekleşmiştir. Fiyat artışları tamamen kimi son satıcılar tarafından yapılmıştır. Fiyat artışlarının sadece birkaç noktada yapıldığı yönünde şikayetler var. Serbest piyasa olduğu için hiç kimseye müdahale etme yetkimiz yok. Bu sıkıntılı günlerde esnaflarımızın da gereken hassasiyeti gösterdiğinden şüphemiz yoktur\" şeklinde konuştu.

 

Bingöl`ün pazar paylarının ancak yüzde 4`ü olduğunu belirten Diken, \"Son bir haftadır ilimizdeki sıkıntının aşılması için dışarıya satışları durdurarak Bingöl`e satış yapıyoruz. Ağırlık olarak 5 ve 10 litrelik suya ağırlık veriyoruz. Hemşerilerimizin mağdur olmaması adına yoğunluğumuzu Bingöl`e verdik\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir