• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Arap halkına ve liderlerine Filistin çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Siyonist işgal rejiminin, Mescid-i Aksa ve orada ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi.

Filistin halkına yapılan katliama sessiz kalmanın kendisine acı verdiğini belirten Maduro, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne adaleti sağlama çağrısında bulundu.

Maduro, "Gazze'de öldürülen çocukların katili israil devletine, önce dünyanın dört bir yanındaki Yahudiler dur demeli, katil devletlerini ilk Yahudiler kınamalı. Filistin'de Müslüman, Hristiyan, farklı dinden ve kültürden insanlar var." dedi.

Arap halkına ve liderlerine çağrıda bulunan Maduro, "İkinci çağrım bölgedeki Arap halkına ve liderlerine. Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını izlemeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacak ve Arap liderler? Ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? Yerin dibine batsın uluslararası protokolünüz. Artık harekette geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz, durdurmalısınız. Venezuela Devlet Başkanı olarak size sesleniyorum, yeter artık! Resmi açıklamalarınızdan öteye gidemiyorsunuz, o kadar. Ses tonumdan dolayı kusuruma bakmayın ama çok derinden konuşuyoruz. İçimde saklı olan acı ve öfke beni bu şekilde konuşturuyor." ifadesini kullandı.

"Filistin halkına yapılan katliama sessiz kalmak bana acı veriyor." diyen Maduro, şunları kaydetti:

"Artık ölümlere alışmışlar. Dünya katliam karşısında kör ve sağır kalmış. Çoğu korkak liderler de resmi bir yazı geçip, olaylardan üzüntülerini belirtip kınıyorlar o kadar. Saldırıyı lanetliyoruz sadece bu. Çok endişe duyuyoruz bir de bu. Mesele bitiyor onlar için. Asıl endişelenen kolunu kaybeden Filistinli çocuklardır. Çocuklarını kaybeden ailelerdir. Sözde yasaklanan misket bombalarının başına ne zaman yağacağında endişe duyan Filistinli çocuklardır. Yeter be! Artık yeter! Venezuela artık yeter diyor. Chavez'in Bolivarcı Venezuelası, Filistin halkına yapılan katliama artık yeter diyor. Birleşmiş Milletleri adaleti sağlamaya çağırıyorum. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni adaleti sağlamaya çağırıyorum. Adalet! Adalet!" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir