• DOLAR 32.337
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2241.18
  • ...
Van halkından Filistin direnişine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgal rejiminin sözde polisinin teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmesiyle başlayan ve gün geçtikçe artan saldırıları kınamak için bir araya gelen Vanlılar, Van Kalesi önünden başlayarak şehir merkezine doğru araç konvoyu oluşturdu.

 

Çok sayıda aracın katıldığı Filistin’e destek konvoyunda, araç sahipleri kornolar ve Filistin bayrakları eşliğinde, Filistin’e destek için sloganlar attı. Hazreti Ömer Cami yanında son bulan araç konvoyunda sık sık tekbirler getirildi.

Hazreti Ömer Cami avlusunda, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Kudüs'te mücadele eden Filistinlilere destek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Uca "Unutmak felakettir. Biz bugün burada kardeşlerimize destek vermek, teröre karşı direnerek insan olmanın onurunu kurtarmak ve imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet, İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. Pandemiyi, stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya saldıran terörist israil’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arz etmektedir. Fakat biz şunu da biliyoruz ki, ziyanda olunan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist israil’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır." dedi.

"Kudüs'te adalet bütün dünyada adalet demektir"

Mescid-i Aksa'nın barış ve huzur için bütün insanların değeri olduğuna dikkat çeken Uca, şunları kaydetti:

Biz Van sivil toplum kuruluşları olarak, adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüs’te adalet, bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı Siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescid-i Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz ve özgürlüğün en büyük düşmanı olan Siyonizm’in yeşerdiği bu kirli düzen yok olmadan insanlık rahata kavuşmayacaktır.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir