• DOLAR 32.338
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2247.083
  • ...
Siyonist işgal rejiminin saldırıları İstanbul'da tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Fatih Cami avlusunda Mescid-i Aksa'da şehid düşen Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi.

 

Basın açıklamaması öncesi konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve HAMAS'ın Kudüs Sorumlusu Zekeriya Nacip, zulme karşı kıyam edilmesi gerektiğini belirttiler.

"Filistinli kardeşlerimiz vücutlarını Mescid'i Aksa'da siyonistlere karşı siper edip bizlerin yüzünü ak eylemişlerdir"

Basın açıklaması öncesi konuşan HAMAS'ın Kudüs Sorumlusu Zekeriya Nacip, Filistin'de yaşananlara dikkat çekerek, tarihte olduğu gibi bugünde Müslümanların kanını akıtan işgalcilere karşı İslam ülkelerini birlik olmaya davet etti.

Nacip, "Biz buradan Fatih mescidinden ve Fatih'in fethettiği İstanbul'dan Kudüs'ün ve Filistin'in evlatlarına selamlarımızı iletiyoruz. Allah'ın selamı sizlerin üzerine olsun. Buradan Gazze'nin direnişçi halkına ve oradaki direnişçi kardeşlerimize sizler vesilesi ile selam gönderiyoruz. Bugün Filistin'deki kardeşlerimiz, Bedir'in ve Mekke'nin fethinin yaşandığı bu ayda bizleri bir kez daha zaferler ile müjdelediler. Kendi vücutlarını Mescid'i Aksa'da siyonistlere karşı siper edip, bizlerin yüzünü ak eylemişlerdir. Elhamdülillah ilk kıblemiz Kudüs'ü sahiplenip İslam ümmetinin birlik olmasına vesile olmuştur. Tarihte olduğu gibi bugünde israil Müslüman kardeşlerimizin kanını akıtmakta ama dün olduğu gibi bugünde Filistinli kardeşlerimiz direnişlerini sürdürmektedir." dedi.

Dün olduğu gibi bugünde Kudüs'ün Müslümanları bir araya getirdiğine vurgu yapan Necip, şunları söyledi:

İslam ümmetinin yüzünü ak çıkarmıştır. Desteğini bazı liderlerden alan Siyonist çeteye buradan şunu ifade etmek istiyoruz. Siz bu ümmetin Mescid-i Aksa'ya olan desteğini hiçbir zaman kıramayacaksınız. Elhamdülillah bugün Filistin'deki ve Kudüs'teki kardeşlerimiz siyonistlerin asılsız olan Kudüs'ün kurtuluşu bahanesi ile saldırılarından sonra elhamdülillah oradaki kardeşlerimiz fedakârlık ve nöbetleri ile onların o emellerini boşa çıkarmıştır. Filistin'deki ve Kudüs'teki kardeşlerimiz bizzat savaşın içerisinde olan kardeşlerimizdir. Sizler ise burada onların destekçileri ve yardımcılarınız. Filistin'deki ve Kudüs'teki kardeşleriniz olarak sizlerin yardımlarına ihtiyacımız var.

"Abdülhamid-i Sani ve Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemine gidip mazlumlara yardımcı olmaya devam edin"

İşgal çetesine seslenen Necip, "Filistin'deki ve Kudüs'teki kardeşlerimiz bugün ve daha önceki direnişleri ile bu toprakların özgürlüğüne kavuşması için direniş ve nöbettedirler. Siz değerli kardeşlerimiz daima Filistin'deki kardeşlerimizin destekçileri ve yardımcıları olacaksınız. Filistin'deki kardeşlerimiz de sizleri bu şekilde görmektedir. İnşallah sizler oradaki kardeşlerimizin güzel düşüncelerindeki yerinizde sürekli olarak kalırsınız. Son mesajımız ise israil ile normalleşmeye gitmiş ilişkiler kurmuş olan hakimlere ve liderleredir. Sizlerde israil'in yok olduğu ve bittiği gün onunla beraber yok olup gideceksiniz. Türkiye halkına ve hükümetine mesajımız şudur; daima Filistin davası ve dünya mazlumları ile beraber olun. Eski tarihinize Abdülhamid-i Sani ve Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemine gidip mazlumlara yardımcı olmaya devam edin." dedi.

"Bu zillet, meskenet ve ayıp artık yeter"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, "80 yıla yakındır ayeti kerimede de ifade edildiği gibi bu zalimler, kafirler ve haydutlar 3 şeyin peşinden koştular. Birincisi hapsetmeye çalıştılar. Müslümanları cezaevlerine ve zindanlara atmaya çalıştılar. Çünkü ayeti kerimede ifade edildiği gibi bu kafirler ve zalimlerin günümüzdeki niyetleri oydu. Bu amellerini başaramadıklarında ise öldürdüler ve katlettiler. Bizi sadece caddelerde, sokaklarda öldürmediler, bizi mescitlerimizde öldürdüler. Camilerimizde katlettiler ve ilk kıblemizde saldırdılar. Kadınlarımıza, erkeklerimize ve çocuklarımıza şiddet uyguladılar ve şehit ettiler. Topraklarımızdan ve evlerimizden çıkarmaya çalıştılar. Haberlerde okuyor ve görüyoruz. Filistinli kardeşlerimiz evlerinden çıkarılıyor ve yerlerine Siyonist yerleşimciler geçiyor. Bu zillet, meskenet ve ayıp artık yeter. Buna dur demenin zamanı gelmiştir." dedi.

"Allah'ın izni ile israil kahrolacak ancak bizim birlikteliğimiz ile kahrolacak"

En büyük haydut ve hırsızın işgal rejimi olduğunu Aslan, "14 Mayıs 1948'den bu yana 80 yıldır bunlar durmadı. Her mayıs ayı geldiğinde ve özellikle Ramazan ayına denk gelen günlerde baskı ve şiddetlerini arttırdılar. Saldırdı, öldürdü, şehit etti ve bizim topraklarımızdan çaldılar. Bakın 1948'den bu yana Filistin'in haritasına en büyük haydut ve hırsızın israil olduğunu göreceksiniz. Allah'ın izni ile israil kahrolacak ancak bizim birlikteliğimiz ile kahrolacak." ifadelerini kullandı.

"Siyonist çetelerin saldırıları İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir"

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İstanbul AR-GE Birim Başkanı Seyfullah Sivi, "Terör şebekesi siyonist çete, nihai emeli olan Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kollamakta ve saldırılarını artırmaktadır." dedi.

Sivi, "Bu işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs, yanı bugünü İbrani takvime uydurarak Kudüs’ün Kurtuluş Günü ilan ettiler. Bunu da bir bayram havasında işgalci polis eşliğinde on binlerce Siyonist ile Aksa’yı işgal etmeyi hedefliyordular. Bugün sabah saatlerinden itibaren Siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı. Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar.  Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, Siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa ve Kudüs Davası bütün Müslümanların davasıdır"

Açıklamasının devamında Sivi, şunları kaydetti:

"Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getirmeliyiz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları tel’in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır. Sizler yeri geldiğinde, 'israil bir terör devletidir.' Diyorsunuz ki doğru söylüyorsunuz. israil bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur. Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın. Son olarak şunu da ifade etmek isteriz ki; Siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır. Temennimiz yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmeleridir. Günlerdir Mescid-i Aksa’ya gecesini gündüzüne katara, bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Sizler ümmetin onurunu koruyorsunuz. Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir. Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir