• DOLAR 32.335
  • EURO 35.191
  • ALTIN 2246.016
  • ...
Gaziantep’ten Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Bu kapsamda siyonist terör rejimi tarafından işgal edilen ve Müslümanların mukaddes mabedi olan Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'te artan saldırılar, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de tel’in edildi.

 

Memur-Sen Gaziantep Şubesi öncülüğünde kentteki STK’larında destek verdiği basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösterilerken Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ise sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasında toplanan kabalık Filistinlilere destek ve işgalci siyonist rejimine ise tepki gösteren sloganlar attı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök’ün okuduğu basın açıklamasının ardından halk, araçlarıyla kent genelinde tur atan araç konvoyuna dahil oldu. Binlerce araçlık konvoya evlerinde bulunan halk da balkonlardan sloganlar atarak destek verdi.

Yaklaşık 2 saat süren şehir turunun ardından konvoya katılanlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Gaziantep halkının büyük destek verdiği konvoyun ardından İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazianteplilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıktığını söyledi.

“İnsanlar Kudüs'e sahip çıkıyor”

Siyonist terör çetesinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Memur-Sen olarak 81 ilde eş zamanlı olarak kendi teşkilatlarıyla birlikte konvoy yapma kararı aldıklarını anımsatan Gök, “Sadece kendi teşkilatlarımız olacaktı ama biz STK başkanlarımızı da buna dahil etmek istedik ve açıkçası bu konvoyun dar çerçeveli olacağını düşünmüştük. Hakikaten Gazianteplilerin bu duyarlılığı karşısında hem şaşırdım hem de mutlu oldum. Çünkü insanlar Kudüs'e sahip çıkıyor, Kudüs’ün bizler için gerçekten ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bugün gerçekten de pandemiye rağmen müthiş bir gece oldu. Pandeminin kurallarına dikkat edildi, insanlar araçlardan inmediler ama çok büyük bir konvoydu. Herkese teşekkür ediyorum, inşallah bu konvoyumuz israile bir mesaj olur ve israil kendine gelir.” dedi.

“Bütün dünyayı, vicdanı olan insanları harekete geçmeye davet ettik”

Filistin’in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünü istediklerini belirten Gök, “İnşallah israil Müslüman kardeşlerimize zulüm etmekten vazgeçer, yaptığı haksızlıklara, hukuksuzluklara bir son verir. İnşallah gerçekten Filistinli kardeşlerimize zulmetmekten vazgeçer. Eğer vazgeçmezse biz bugün basın açıklamamızda da bütün dünyayı, vicdanı olan insanları harekete geçmeye davet ettik. Bütün dünya liderlerini harekete geçmeye davet ettik. Eğer Birleşmiş Milletler bir karar alıp barış gücü oluşturursa, temennimiz bu yöndedir. Çünkü israil orada kaba kuvvetle, zorbalıkla orayı tahakküm altına almaya çalışıyor. Buna son vermek için Birleşmiş Milletlerin uluslararası bir barış gücü oluşturup oraya göndermesi gerekiyor. Eğer Birleşmiş Milletler bunu yapmayacaksa İslam ülkelerinin liderleri mutlaka insiyatif almalı ve kutsalımızı daha fazla çiğnetmemelidir. Biz İslam ülkeleri başta olmak üzere bir barış gücü oluşturup Filistin'e barışı, huzuru, mutluluğu getirmemiz gerekiyor. İnşallah bu gece buna vesile olur ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir