• DOLAR 32.347
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2238.488
  • ...
Şırnak'tan siyonist işgale tepki Filistin direnişine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist terör rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik pervasız saldırıları, tüm dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ta da tepkiyle karşılandı.

Kent merkezinde Ömer Kabak Meydanı'nda bir araya gelen halk, tekbir ve salavatlar ile yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde işgalci rejimin saldırılarını kınadı.

 

Daha sonra STK temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün; gettolaşmış ruhların ve terörist canilerin tasallutu altında olduğunu söyledi.

Filistinli Müslümanların direnişine dikkat çeken Çatı, "Ve bir halk direnmeye devam ediyor, ikiyüzlü dünyaya inat, başını kuma gömen idraksizlere inat. Bir halk, bir ümmet ölüme aldırış etmeden, korkak düşmanın üzerine yürüyor, atsız, pusatsız. Utan dünya, utan insanlık…" ifadelerini kullandı.

"İnsan olmanın asgari şartı meydanlarda toplanmaktır"

Kudüs mücadelesini unutmanın felaket olduğunu dile getiren Çatı, "Biz bugün burada hatırlatma yapmak için, o teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet, insan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. İnsanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya saldıran terörist israilin yaptıklarını telin etmek asgari bir durum arz etmektedir." şeklinde konuştu.

"Egemenlerin kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, siyonist işgalcilerin kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır"

Sessiz ve tepkisiz kalınmasıyla işgal rejiminin barbarca saldırılarının fütursuzca arttığına dikkat çeken Çatı, "Fakat biz şunu da biliyoruz, ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist israilin kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir. Onun için terörist israil bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır. Onun için israil, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir." diye konuştu.

"İnsanlığın haremine yapılan saldırılara karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız"

"Tam da bu yüzden, herkes sussa da Filistin'de, Kudüs'te bizim canımız, ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan, usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzsüzlerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz" diyen Çatı, şöyle konuştu:

Nasıl ki orada kardeşlerimiz direniyor ise biz de burada bu kör düzene karşı direnmeye devam edeceğiz. Yılmayacağız, usanmayacağız! Orada, insanlığın haremine yapılan saldırılara karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız. Bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz. Kudüs'te adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı, siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescid-i Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz.  Çünkü, özgürlüğün en büyük düşmanı siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir.

Basın açıklamasına HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi İl Başkanlıkları, Medeniyet Platformu, Peygamber Sevdalıları Vakfı, İHH, Anadolu Gençlik Derneği, Mustazaflar Cemiyeti, Hayrat Vakfı olmak üzere siyasi parti ve birçok STK temsilciliği destek verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir