• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Midyat'tan Kudüs'e destek işgal rejimine lanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Midyat ilçesinde, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı tepkilerini dile getirmek üzere bir araya gelen Midyat STK Platformu tarafından, "Midyat Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Hazreti Nebi Cami'inde kılınan yatsı namazının ardından cami avlusunda toplanan kalabalık, siyonist terör rejimini tel'in ederek basın açıklamasına destek verdi.

Basın açıklamasında, "Özgür Kudüs", "Kudüs İslam'ındır", "Midyat'tan Kudüs'e Selam", "Ümmeti Kudüs İçin Birliğe Çağırıyoruz", "HAMAS'a Selam Direnişe Devam" ve "Kahrolsun siyonist israil" sloganları atılarak tekbirler getirildi.

Basın açıklamasını Molla İbrahim Akar okudu. Açıklamada terör şebekesinin 10 Mayıs gününü bahane ederek bir işgal girişiminde bulunduğu hatırlatıldı.

 

"Siyonist işgal çetelerinin nihai emeli Mescid-i Aksa'yı işgal etmektir"

Siyonist işgal çetesinin, nihai emel olarak Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve saldırılarını artırdığını belirten Akar, "Bu işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs, yani bugünü İbrani takvime uydurarak Kudüs'ün Kurtuluş Günü ilan ettiler. Bunu da bir bayram havasında işgalci israil polisi eşliğinde on binlerce siyonistle Aksa'yı işgal etmeyi hedeflediler. Bugün sabah saatlerinden itibaren siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa'ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Son dakika haberinde ise 3'ü çocuk 9 şehidimiz var. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı." dedi.

"Müslümanlar bedenlerini Aksa'ya siper ederek işgale izin vermediler"

Saldırılar karşısında izzetlice duran Müslümanların işgali püskürttüğünü ifade eden Akar, "Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa'ya siper ederek işgale izin vermediler, vermeyecekler ve Kudüs Müslümanların oluncaya kadar da direnmeye, bu ümmetin namusunu bizim adımıza kurtarmaya devam edeceklerdir. Büyük bir kibir ve gururla gelen siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar." Dedi.

"Siyonist işgalcilerin pervasızlığının nedeni kınamayla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir"

Kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için Müslümanların seslerini yükseltmesi gerektiğini belirten Akar, "Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkelerinin yöneticilerinin samimiyetsizliğidir. Aksa'mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getirmeliyiz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları tel'in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir." şeklinde konuştu.

"Kudüs'ü savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalı"

İslam ülkelerine seslenen Akar, "Mescid-i Aksa ve Kudüs davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa'yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa'yı en ön cephede savunan mü'minler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri! Sizler yeri geldiğinde, 'israil bir terör devletidir' diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz! israil bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur! Siyonist vahşetini sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın!" diye konuştu.

"Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir"

Akar, "Son olarak şunu da ifade etmek isteriz ki; siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır! Temennimiz yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmeleridir. Günlerdir Mescid-i Aksa'ya -gecesini gündüzüne katarak- bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun! Sizler ümmetin onurunu koruyorsunuz! Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir!  Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir."

Yapılan basın açıklamasının ardından katılımcılar şehir içinde araç konvoyuna katılarak Kudüs'e desteklerini ortaya koydular.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir'in de katılarak destek verdiği basın açıklamasına, siyasi parti ve birçok STK temsilcisi ve halk katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir