• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
Diyarbakır'dan Kudüs direnişine kitlesel destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasından önce Şeyh Said Meydanında (Dağkapı Meydanı) binlerce kişinin katılımıyla önce cemaatle yatsı namazı kılındı, ardından teravih eda edildi.

Daha sonra İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Remzi Uçar'ın okuduğu duayla Kudüs için eller semaya açıldı.

Ardından yapılan basın açıklamasında binlerce kişi Filistinlilere destek, işgalci Siyonist rejime lanet sloganları attı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç okudu.

Terör şebekesi siyonist çetenin, nihai emeli olan Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve  saldırılarını arttırdığını söyleyen Dinç, uu işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs, yanı bugünü İbrani takvime uydurarak Kudüs’ün Kurtuluş Günü ilan ettiklerini hatırlattı.

"Siyonistler, izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar"

Bunu da bir bayram havasında işgalci polis eşliğinde onbinlerce siyonistle, Aksa’yı işgal etmeyi hedeflendiğine dikkat çeken Dinç, "Bugün sabah saatlerinden itibaren Siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı, onlarca Müslüman şehid edildi. Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar." dedi.

"Siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor"

Dinç, "Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'ya yapılan bu alçakça saldırıların kabul edilmediğinin en gür sesle dile getirilmesi gerektiğini kaydeden Dinç, "Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları tel’in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir." diye konuştu.

"Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün Ümmetin görevidir"

Dinç, "Mescid-i Aksa ve Kudüs Davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün Ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır." diye ekledi.

Dinç, şunları söyledi:

Ey İslam ülkelerinin yöneticileri!  Sizler yeri geldiğinde, ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz!  İsrail bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur! Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın!

 

"Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir"

Dinç, "Son olarak şunu da ifade etmek isteriz ki; siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır! Temennimiz yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmeleridir. Günlerdir Mescid-i Aksa’ya -gecesini gündüzüne katarak- bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun! Sizler Ümmetin onurunu koruyorsunuz! Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir!  Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir." diye  konuştu.

Binlerce araçlık konvoy oluştu

Basın açıklamasının ardından meydandaki halk, araçlarıyla Dünya Kavşağında bulunan araç konvoyuna dahil oldu. Yaklaşık 2 bin araçlık bir konvoy, Diyarbakır caddelerinde tur attı.

Evlerinde bulunan Diyarbakırlılar da araç konvoyuna, lambalarını yakıp söndürerek ve tencerelere vurarak destek verdi.

Konvoy, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir