• DOLAR 32.34
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2239.761
  • ...
Batman’dan siyonist işgal rejimine lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pınarbaşı Mahallesi’ndeki Hamidiler Camisinde düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, Genel İstişare Kurulu Üyeleri, Batman İl Başkanı, kanaat önderleri, âlimler, STK temsilcileri ile aralarında kadınların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

 

"Kudüs Müslümanların başkentidir", "Siyonistlerin mallarını evlerimize sokmayalım" ve "Barbar Batı Filistin’den elini çek", “Zalimler için yaşasın cehennem” gibi dövizlerin açıldığı basın açıklaması sırasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, "Hamas’a selam direnişe devam", “Kahrolsun israil” ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. Etkinlikte işgal rejimine lanet yağdıran öfkeli kalabalık, Filistin bayrakları açtı.

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarındaki cesareti Müslümanların dağınıklığından aldığını söyledi.

“Bu bizim için bir zillettir”

İslam ümmetini aralarındaki vahdeti sağlayıp siyonist işgalcilere karşı birleşmeye çağıran Şimşek, “Her zamankinden daha fazla bugün İslam’ın mukaddesatları işgal altındadır. Kaç gündür gözlerimizle bunu görüyoruz. Mescid-i Aksa siyonistlerin postalları altında kirletiliyor. Siyonistler orada bomba ve kurşunlarla kardeşlerimizi şehid ediyorlar. Bu bizim için bir zillettir. Bu İslam’a, tüm Müslümanlara hakarettir. Siyonistler İslam aleminin gözlerinin içine bakarak mukaddesatlarımıza saldırmakta, işgal etmektedirler. Bu cesareti dağınıklığımızdan almaktadırlar. Bizler hakkıyla mukaddesatımıza sahip çıkmadığımız için cesaret alıyorlar. Onlara karşılık verileceğini bilselerdi kesinlikle saldırı girişimlerinde bulunmazlardı. Eğer ki bizler mallarına ambargo uygularsak bir daha saldırma cesaretinde bulunamazlar.” dedi.

Molla Beşir Şimşek

Ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, siyonist işgalcilerin, Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve saldırılarını artırdığını söyledi.

“Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getiriyoruz”

Siyonist işgal rejiminin, hiçbir ayrım gözetmeksizin vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdıklarını anımsatan Durmaz, şunları söyledi:

“Siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir. Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getiriyoruz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar, bu saldırıları tel’in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe, tepkiler de artarak devam etmelidir.”

 Muhammed Şerif Durmaz

“Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin”

Mescid-i Aksa ve Kudüs Davasının sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil bütün Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken Durmaz, şöyle devam etti:

“Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır. Buradan İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenmek istiyoruz; Ey İslam ülkelerinin yöneticileri: Sizler yeri geldiğinde, ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz! İsrail bir terör şebekesi ise, o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur. Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın.”

“Filistinli kardeşlerimize selam olsun”

Açıklamasının devamında Durmaz, “Siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır. Temennimiz yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmeleridir. Günlerdir Mescid-i Aksa’da gecesini gündüzüne katan ve bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar sessizce dağıldı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir