• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından siyonist işgal rejimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı da siyonist terör çetesinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla “Gaziantep Kudüs'e Sahip Çık” sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

 

Fatih Cami'inde kılınan yatsı namazının ardından kortej halinde toplanan kalabalık siyonist terör rejimini tel'in eden, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı destekleyen sloganlar atarak yürüdü.

Basın açıklamasında, "Özgür Kudüs”, “Kudüs İslam’ındır”, “Gaziantep'ten Kudüs'e Selam", "Ümmeti Kudüs İçin Birliğe Çağırıyoruz", "Kudüs Müslümanları Bekliyor" ve "Siyonist Zulüm Bitmeden Durmak Yok" sloganları atarak tekbirler getirdi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, İslam ümmetinin dağınıklığını ve parçalanmışlığını fırsat bilen siyonist terör çetesinin, Mescid-i Aksa’yı hedef aldığını söyledi.

“Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler”

Terör şebekesi siyonist çetenin, nihai emeli olan Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve saldırılarını artırdığına dikkat çeken Göçer, Bu işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs yani bugünü İbrani takvime uydurarak ‘Kudüs’ün Kurtuluş Günü’ ilan ettiler. Bunu da bir bayram havasında işgalci polis eşliğinde on binlerce siyonistle Aksa’yı işgal etmeyi hedefliyordular. Bugün sabah saatlerinden itibaren siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı. Elhamdülillah Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar.” dedi.

“Mescid-i Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmiyoruz”

“Siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor” diyen Göçer, “Onların saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir. Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getirmeliyiz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları tel’in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Mescid-i Aksa ve Kudüs davası, bütün Müslümanların davasıdır”

Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının sadece Filistinlilerin ve Arapların davası olmadığının altını çizen Göçer, “Mescid-i Aksa ve Kudüs davası, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır.” şeklinde konuştu.

“Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin”

İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Göçer, “Sizler yeri geldiğinde ‘israil bir terör devletidir’ diyorsunuz ki doğru söylüyorsunuz. İsrail bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur. Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın. Son olarak şunu da ifade etmek isteriz ki siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır. Temennimiz yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmeleridir.” diye konuştu.

“Filistinli kardeşlerimize selam olsun”

Göçer, “Günlerdir Mescid-i Aksa’ya gecesini gündüzüne katarak- bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Sizler ümmetin onurunu koruyorsunuz. Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir. Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir.” dedi.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir