• DOLAR 32.338
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.01
  • ...
İşgal çetesiyle normalleşen Mısır'dan Kudüs açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA-Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Şukri, Mısır'ın Ramallah'taki diplomatik misyon şefi Tarık Tayil'i kabul etti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Mısır'ın bu yaşananlara son vermek için çaba sarf etmeyi sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Samih Şukri'nin BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Tor Wennesland'ın işgal çetesi tarafıyla gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında Mısırlı Bakan'a bilgi verdiği aktarılan açıklamada, bu görüşmelerde Müslümanların ibadetlerini özgürce yapabilmesinin sağlanması ve Mescid-i Aksa'nın korunması için gerekli önlemlerin alınması konusuna değindiği kaydedildi.

Görüşmede, işgal çetesinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate yönelik uygulamalarını reddettiklerini vurgulayan Şukri'nin, bunu İsrail tarafına da ifade ettiklerini söylediği aktarıldı.

Öte yandan, Şukri Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile de Kudüs'teki son gelişmeler hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

İki bakan Filistinlilerin meşru haklarını hedef alan yasa dışı tüm uygulamaları reddettiklerini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir