• DOLAR 32.337
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2233.908
  • ...
Seyit Mehmet Özkan: Altınordu Süper Lig'e çıksın istemiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TFF 1. Lig'de ilk kez Play-Off'a kalarak yarı finalde Samsunspor'la eşleşen Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yer alan yazılı mesajında daha önce de söylediği gibi takımın Süper Lig'e çıkmasını istemediğini yineledi.

Kırmızı-lacivertli ekibin play-off'a kalması nedeniyle çok sevinçli olduğunu belirten Seyit Mehmet Özkan, "Hiç yabancı oynatmadan 1. Lig'de geride bıraktığımız 6 sezonun dördünde ligi 7'nci olarak tamamladık. Play-Off oynamayı hep son haftalar kaybettik. İşte bu yüzden bugün çok sevinçliyiz. Çünkü bu sefer A takımımız Play-Off oynamaya hak kazandı. Bu başarıda bütün Altınordu çalışanlarının payı vardır. Tüm personelimizi ve 14 yıldır birlikte olduğumuz A Takım Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu hocamızı ve teknik kadromuzu kutluyorum" ifadelerini kullandı.


"YAŞAYACAĞIZ, GÖRECEĞİZ"
"İlke kararımız var, değiştiremeyiz" diyen Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Süper Lig'de yabancı oyuncu oynatma sınırlaması yok. Bütün takımı yabancılardan kurabilirsin: Afrikalı, Alman, İtalyan, Sırp, Hırvat, Yunan, Bulgar, Romen, Macar, Çek. Bizim tamamı yerlilerden oluşan futbolcularımızla Süper Lig'in tamamı yabancı profesyonellerine karşı nasıl baş edeceğiz? İnip çıkan asansör takımları görmüyor muyuz? Aklımızı kullanacağız. Süper Lig'e çıktık diyelim, bu takımı ve ilkelerimizi bozmayız, bu takımla ve ilkelerimizle ne kadarsa o kadar. Hayır da şer de Allah'tandır. Yaşayacağız, göreceğiz. Hak eden kazansın" ifadelerini kullandı.


"HEDEFİMİZ DÜNYA KULÜBÜ OLMAK"
Başkan Özkan açıklamasını şöyle tamamladı: "Altınordu olarak gelecek hayalimiz, sadece bu toprakların çocuklarının forma giydiği, yetiştirici kimliğiyle saygın bir dünya kulübü olmak. İspanya'da Athletic Bilbao başarmış, biz de başaracağız. Eğer namerde muhtaç olmak istemiyorsak kendimize yetmemiz lazım. Türk futbolu ithale dayalı bir düzende yönetiliyor. Gerçekten insan yetiştirmek dünyanın en zor işi. Bu topraklarda futbolcu yetiştirmek ise tam bir kaos. Kulüplerimiz heves ediyorlar ama bir türlü kolları sıvamaya cesaretleri olmuyor. Çünkü uzun, ince, çileli ve meşakkatli bir yol. Üstelik garantisi de yok. Altınordu'yu 8.5 yılda Türkiye'nin Altınordu'su yaptık. Herkesin gönlüne düştük, bu toprakların çocuklarının umudu olduk. Bu zaman içinde genç milli takımlarımıza tam 58 oyuncu verdik. A Milli Takımımızın as oyuncuları Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'i yetiştirdik."

Bu haberler de ilginizi çekebilir