• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Ağız Sağlığı Taraması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Dünya Oral Sağlık Günü nedeniyle Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, günde 750 kişiyi ağız sağlığı taramasından geçirmeyi hedefledikleri bir çalıma başlattı.


Konuyla ilgili olarak konuşan Türkiye Diş Hekimliği Birliği Öğrenci Topluluğu Başkanı Handan Aytuğ Coşkuntuna, "Amacımız bir gün içinde 750 kişiye ulaşmak ve ağız bakımı konusunda bilinçlendirmektir. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak anket uygulaması daha sonra uygulamalı ağız bakımı anlatımı, ardından da küçük testlerle ağız bakım ürünleri hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.


Araştırma Kulübü Başkanı Pelin Türkyılmaz, "Elde ettiğimiz anket sonuçlarını 20 fakülteden gelen diğer anket sonuçlarıyla bir araya getirip Türk Diş Birliği`ne ulaştıracağız." dedi.


Diş çürüğünün, nezleden sonra dünya genelinde rastlanılan en yaygın ikinci hastalık olduğu belirlendi. Dünya nüfusunun yüzde 90`ının risk altında olmasından dolayı Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) bu riski kontrol altına almak ve konuyla ilgili toplumsal bilinci arttırmak amacıyla bu yıl 20 Mart`ı ``Dünya Oral Sağlık Günü`` ilan etti. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir