• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Siyonist işgal rejimine Bitlis'ten sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İHH öncülüğünde Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir AVM'nin önünde düzenlenen basın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Açıklama öncesi Siyonist işgal rejimi aleyhine pankartlar açıldı. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, Kudüs'e sahip çıkılması için İslam dünyasına çağrıda bulunuldu.

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Cihat Aytaş, işgal rejiminin pervasız saldırılarına dikkat çekti.

Saldırıların devam ettiğine vurgu yapan Aytaş, "7 Mayıs Cuma günü yatsı namazının ardından, Siyonist israil terör devletinin güçleri Mescid-i Aksa içerisine girerek, ibadet edenlere saldırılarda bulundu ve hâlen saldırılarına devam etmektedir. Harem-i Şerif’te ibadet eden binin üzerinde Filistin vatandaşı, saldırıların ardından yaralandı. Saldırılarda bazı Filistinli kardeşlerimiz gözlerini kaybetti. Katil israil bugün sabah namazıyla saldırılarını katlayarak devam etmektedir. Sayıları binlere ulaşan Filistinli kardeşlerimiz direnişe devam ediyor." dedi.

"Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar bardağı taşıran son damladır"

"İsrail’in son günlerde yaptığı saldırılar ve hukuk tanımazlık, yalnızca Müslümanların yeryüzündeki en kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmayıp, pek çok olayda daha kendini göstermiştir." diyen Aytaş, şunları söyledi:

Uzun zamandır var olan bu hak ihlallerinin ve saldırıların, özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa merkezli olmakla beraber israil tarafından daha da arttırılması Filistinliler ve Müslüman alemi için bardağı taşıran son damla olmuştur. Planlı ve çok yönlü destekle yürütülen bu katliamların faillerini ortaklarını ve işbirlikçilerini lanetliyoruz. israil’in işgali sonucunda ortaya çıkan Filistin’in parçalanmışlığı ve devletleşme yolundaki engeller, israil tarafından uluslararası siyasal zeminde meşru bir argümanmış gibi kullanılırken, son yaşanan süreçte israil’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği politikalar, kendisinde 'Ortadoğu’nun sözde tek hukuk devleti(!)' vasfı gören israil’in, Filistin’in özgürleşme ve demokratikleşme süreçlerini nasıl engellediğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Uluslararası kamuoyu bu zulme karşı koymalı

Aytaş, Uluslararası hukuk, kamuoyu, sivil toplum örgütleri, insan hakları örgütleri, barış örgütleri, siyasal kurumların, Siyonist işgal rejiminin şımarık, işgalci ve kural tanımaz tavrına karşı bir an önce bir araya gelmeli ve elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Aytaş, "Bu kurumlar israil’in tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek, Filistin’de barıştan ve uzlaşıdan söz etmek mümkün olmayacaktır. Geçmişin acılarını endüstriyel şekilde Müslümanlar üzerinden ödetmeye çalışan israil, Filistin toplumunun varlığını hiçe saymakta ve kurulduğu günden itibaren sistematik biçimde işgal ve soykırım suçları işlemektedir. Geçmişin acıları ile yüzleştirilmesi gereken Müslümanlar ve Filistin değil, Avrupa’nın bizzat kendisidir. Bugün din, dil, ırk gözetmeksizin herkesin özgürce yaşadığı ve haklarını yeri getirebildiği bir Kudüs’ten bahsetmek istiyorsak, geçmişin tecrübeleri ve bugün yaşananları göz önünde bulundurmak tüm dünyanın vazifesidir. Siyonist işgal güçlerinin, yıllardır sistematik biçimde masum Filistin halkının haklarını ihlal etmesi ve onları en temel özgürlüklerinden mahrum bırakması ve bu katliama cüret etmesi karşısında insanlığın, özelde de Müslümanların gür bir sesle ve topyekûn biçimde 'Yeter artık, dur!' dememesi kabul edilebilir bir durum değildir." ifadesini kullandı.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Son olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Aytaş, şunları kaydetti:

'Hakikatin olmadığı yerde adaletten söz etmek mümkün olmaz.' prensibince; irail’in kuruluşu, yayılmacılığı ve Filistin konusunda sergilediği siyasetin tamamıyla uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ediyor, uluslararası güvenlik ve hukuk kurumlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz. Müslümanlar olarak, israil’in politikalarını hiçbir zaman benimsemeyeceğimizi ifade ediyor, özgür bir Filistin ve Mescid-i Aksa için gerekirse canlarımızı ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. israil’in sonunun çok yakından daha yakın olduğunu haykırıyoruz.

Basın açıklaması Tatvan ilçe Müftüsü Muhammed Zahid Kuldaş tarafından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir