• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
Mardin Sakatlar Derneği: Engelleri aşmanın anahtarı inanmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haftanın önemine değinen Anuk, engelli bireylerin ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekilmesi, engelli bireyler için yapılması gerekenlerin gündeme getirilmesi ve sorunların çözüm yollarının irdelenmesi farkındalık oluşturulması açısından önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti.

Engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğuna işaret eden Anuk, şunları söyledi:

“Başarının anahtarı öncelikle inanmaktır. Covid-19 salgını nedeniyle, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da maalesef hafta kapsamında engelli bireylere yönelik düzenlenecek sosyal etkinlikler çok sınırlı olacaktır. Ancak engelli insanlarımızın sadece böylesi özel gün ve haftalarda hatırlanmaması gerektiğini hepimizin bilmesi gerekiyor. Engelliler olarak bizler; yalnızca bir gün hatırlamak yerine her günü toplumun içinde hak ettiğimiz yerde ve mümkün olan en iyi yaşam şartlarına sahip olmak, etkin bir şekilde ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer almak gibi bir doğal hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin sağlık, eğitim ve çalışma hayatı ve istihdam edilmeleri gibi doğal ve temel haklardan eşitlik içerisinde yararlanabilmeleri için hepimizin üzerimize önemli görevler düşüyor. Birçok engelli vatandaşımızın, fırsat ve imkân verildiği taktirde ne kadar başarılı olabileceklerini, gurur duyulacak işlere imza atabileceklerini değişik başarı hikayeleriyle hepimiz görmüş ve buna şahit olmuş durumdayız. Engellilerimizin kendi kendilerine yetebilen, kimseye muhtaç olmayan koşullar içerisinde, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük beklentimizdir. Bu konuda yaşadığımız kadim şehir Mardin başta olmak üzere; engellilerimizin yaşadığı her şehirde O şehrin mülki idare amirlerinin, belediyelerin ve ilgili bütün kurum ve kuruluşların engellilerin yaşam konforuna katkıda bulunacak somut proje ve çalışmalarla destekte bulunmaları en büyük temennimizdir." dedi.

Türkiye’de bulunan engellilerin önemli bir nüfus orantısı oluşturduğunu kaydeden Anuk, Mardin’de 87 bin engellinin bulunduğuna işaret ederek Mardin Sakatlar Derneği'ne üyelik kaydı bulunan engelli sayısının ise 15 bini bulduğunu kaydetti.

Anuk, son olarak engellilerin haftalarını kutladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir