• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Rektör Battal`dan sınav öncesi önemli tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Pazar günü, milyonlarca üniversite adayı öğrenci, YGS sınavına girecek. Sınav öncesi öğrencilerin mağdur olmaması için bazı tavsiyelerde bulunan YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ÖSYM tarafından verilen sınava giriş belgelerinin iyice okunması gerektiğini söyledi.

 

Sınavda genel olarak öğrencilerin heyecanlandığı söyleyen Rektör Battal, elde edilmiş bilgilerin kesinlikle unutulmayacağını, bu yüzden öğrencilerin sınavda iyi bir performans göstereceklerinden emin olmaları gerektiğini belirtti. Adaylara, sınav öncesi giriş belgelerin ulaştığını hatırlatan Battal, \"Bu evrakları çok iyi bir şekilde okumalarını istiyoruz. Ayrıca sınav esnasında kendilerinden istenecek olan belgeleri mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekecek. Bunlar, giriş belgesiyle beraber nüfus cüzdanını yanında bulundurması gerekiyor. Zamana zaman nüfus cüzdanlarını unutuyorlar. Sınav anında geldiklerinde nüfus cüzdansız olmaz. \"Ehliyetle veya başka bir kimliğimizi teyit eden belgeyle girebilir miyiz?\" diye soruyorlar. ÖSYM bunu tamamen yasakladı. Özellikle nüfus cüzdan belgesi olacak ve gerekenler için pasaport olacak\" dedi.

 

Nüfus müdürlükleri açık olacak
ÖSYM`nin bu yıl nüfus cüzdanlarını unutan ya da kaybedenler için yeni bir uygulama başlattığını söyleyen Battal, bu konudaki mağduriyetlerin giderilebilmesi için Pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık olacağını kaydetti.

 

\"Sadece istenen evraklarla sınava gelinsin\"
Sınava gelirken öğrencilerin yanlarında sadece gerekli evrakları getirmeleri gerektiğini söyleyen Battal, aksi takdirde içeri alınmayacaklarını, alınsalar bile sınavlarının geçersiz sayılacağını hatırlattı.

 

\"Vatandaşlar sınav saatinde gürültü yapmasın\"
Vatandaşlara da seslenen Battal, \"Sınavın yapıldığı okulların çevresinde ses yapmamaları gerekiyor. İnşaat varsa o gün itibariyle bütün aktivitelerini durdurması gerekiyor. Yine aynı şekilde seyyar satıcılar, orada gürültüye neden olacak bütün unsurlar, bu hassasiyete göstermesi gerekir. Arabaların klakson sesleri çocuklarımızın motivasyonun bozmaya yetiyor. Vatandaşlarımızın da nu dikkat etmesi gerekiyor\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir