• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Güneykent Mahallesi’nde bulunan eski organize sanayi bölgesinde bin 800 metrekare kapalı alanda kiraladıkları fabrikada mobilya üretimi yapan Batmanlı dört girişimci, salgına rağmen üretimlerine ara vermeden devam ediyor.

 

Girişimcilerden Mehmet Sait Sevim, yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 7 ay önce üç iş ortağıyla birlikte mobilya sektörü üzerine üretim yapan bir fabrika kurduklarını anlattı.

Fabrikada yaklaşık 20 kişinin istihdam edildiğini, zamanla kiraladıkları fabrikanın üretim için yetersiz kaldığını belirten Sevim, yer darlığından dolayı ciddi manada sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya sektörü üzerine büyük bir fabrika kurmak istediklerini, bunun için dört aydır ilgili yerlerden randevu ve başvuru talep etmelerine rağmen kendilerine herhangi bir dönüşün olmadığını dile getiren Sevim, yatırımlarını büyütüp istihdamlarını artırmak için OSB’de yer tahsisi talebinde bulundu.

Yapacakları yatırımın şehre büyük bir kazanç sağlayacağını vurgulayan Sevim, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında üretime geçtiklerini anlatan Sevim, “4 amcaoğlu bir araya gelerek bir iş yeri açmak istedik ve hep birlikte fabrika kurmaya karar verdik. Batman için modüler mobilya ihtiyacını karşılama adına bir adım attık. 19 Haziran 2020 tarihinde şirketimizi kurduk. Şirketimizi kurduktan sonra makine temini için Gaziantep, Bursa ve İstanbul’da gerekli araştırmaları yaparak cihazlarımızı aldık. Ekim 2020 yılında da üretime başladık.” dedi.

Mehmet Sait Sevim

“Sıkıntılardan dolayı Organize Sanayi Bölgesine yer tahsisi için başvuruda bulunduk”

Bulundukları yerde çok sayıda sıkıntıyla karşılaştıklarını ifade eden Sevim, şöyle devam etti:

“Şu anda Batman’ın eski organize sanayi bölgesi olan Güneykent Mahallesi’nde üretim yapıyoruz. Burası mahalle olduğu için sık sık elektrikler kesiliyor. Bu da üretim konusunda bizim çok sıkıntı yaşamamıza neden oluyor. Biz de hem yer darlığından hem de yaşanan sıkıntılardan dolayı Batman Organize Sanayi Bölgesine yer tahsisi için başvuruda bulunduk. Salgına rağmen hem üretimimizi süründürüyor hem de 20 kişiye iş imkânı sağlıyoruz.”

“Amacımız daha sistemli çalışmaktır”

Aylardır yer talep etmelerine rağmen herhangi bir dönüşün yapılmadığını kaydeden Sevim, “Burada elektrik kesintileri, tırlarla gelen malzemelerimizi içeri aktarmada sorunu, personelin dinleneceği alanın olmaması gibi birçok eksiklikle karşılaştığımızdan dolayı Organize Sanayi Bölgesine yer tahsisi için başvurumuzu yaptık. 4 aydır Vali Bey’den de randevu talep ettik ama halen kimse bize dönüş yapmadı. Bizim Batman Organize Sanayisi Bölgesinde yer istememizin sebebi daha sistemli çalışmaktır.” ifadelerini kullandı.

“En büyük sıkıntımız yer darlığı”

Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin metrekare alan içerisinde yeni bir binada çalışmak istediklerini söyleyen Sevim, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yeni yerimizde ürün çeşitlerimizi artırıp çalışan sayımızı da 50 ila 70 arasında yükseltmek istiyoruz. Şu anki yerimiz bin 800 metrekaredir. Yerimiz dar olduğu için istediğimiz ürünleri üretemiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri yurt dışına ihraç etmek için de birçok girişimlerimiz var. Şu anda en büyük sıkıntımız yer darlığı ve uygun çalışma ve dinlenme alanın olmamasıdır. Burada çok zorluklar çekiyoruz ve bunun için de bize geniş bir alan gerekmektedir. Organize Sanayi Bölgesinde yer istememizin de sebebi budur. Vali Bey’den ricamız bize yer tahsisi konusunda yardımcı olmasıdır.”

Abdulhakim Sevim

“Yerimiz üretim için çok yetersizdir”

Fabrikanın Satış ve Pazarlama Müdürü Abdulhakim Sevim ise mevcut yerin küçüklüğünden dolayı üretim konusunda çok sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Tek isteklerinin organizede kendilerine yer verilmesi olduğunu söyleyen Sevim, “Özellikle ürünlerimiz geldiği zaman tırların buraya giriş çıkışlarında sıkıntı yaşamaktayız. Malzeme yükleme konusunda da sıkıntılar yaşamaktayız. Şu anda üretim yaptığımız yer yapacağımız ürünler için çok yetersiz. Bin 800 metrekare alandayız ve şu anda bizim iki tane cihazımız eksik, yer olmadığı için getiremiyoruz. Bu nedenle Batman Organize Sanayi Bölgesinde bize yer tahsis etmelerini talep ediyoruz. Yer tahsis edildiği zaman diğer cihazlarımızı da devreye alıp Batman için marka olacak birçok çeşidin üretimine başlayacağız. Sayın Batman Valimizden ve yetkililerden talebiz bize yardımcı olmalarıdır. İnşallah ürettiğimiz mobilyaları hem Batman’da hem de dünyada bir marka haline getirmek istiyoruz.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız